Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Down Tarragona imparteix formació als estudiants de la URV

L’objectiu d’aquesta xerrada és donar informació sobre el síndrome de Down als futurs/es docents

Imatge de la formació impartida per Down Tarragona a la Universitat Rovira i Virgili Imatge de la formació impartida per Down Tarragona a la Universitat Rovira i Virgili DOWN TARRAGONA
Ensenyament Redacció Infocamp
Dimecres, 24 Gener 2024 11:51

Down Tarragona ha impartit recentment a la Universitat Rovira i Virgili, per cinquè any consecutiu, una xerrada formativa sobre el síndrome de Down al Campus Sescelades i a la Seu del Baix Penedès. La conferència anava dirigida a l’alumnat que està cursant l’assignatura “Atenció a l’alumnat amb discapacitat motriu, sensorial i intel·lectual” de 2n del Grau d’Educació Infantil.

La formació, a càrrec de les tècniques de Down Tarragona, va constar de 4 parts: contextualització i explicació sobre la síndrome de Down, la síndrome de Down: Com aprenen?, recursos per a l’aprenentatge, i dinàmica sobre la vida adulta per parlar sobre la relació entre escola inclusiva i empresa ordinària. Està enfocada a què, en el moment de tenir un alumne amb SD o DI a l’aula, tinguin més eines i recursos per ensenyar-los, tenint en compte les seves necessitats en el procés d’aprenentatge.

Per tal que aquesta activitat estigui contextualitzada amb la realitat de la persona amb SD, sempre acompanyen a les tècniques d’1 a 3 joves i/o adults de l’entitat per a explicar la seva experiència, tant educativa com laboral. D’aquesta manera, poden exemplificar-ne la importància de la seva tasca com a docents i veure la multitud de capacitats que té una persona amb SD, així com trencar mites i falses creences preconcebudes sobre la SD. Aquesta vegada ho han fet la Núria, la Marta i l’Anna.

Objectiu de la formació

L’objectiu d’aquesta xerrada formativa és donar informació sobre la síndrome de Down, com a entitat especialitzada, als i a les futures docents, perseguint així un doble objectiu. Per part de l’Associació, tenir a futurs docents més informats i preparats per atendre una persona d’aquestes característiques i per part de la URV, donar una formació específica i contextualitzada comptant amb tècniques expertes en matèria, en aquest cas en relació amb la síndrome de Down.

Conclusions

La Núria va posar de manifest “la necessitat d’una educació inclusiva en què tothom tingui l’oportunitat d’aprendre i les dificultats que implica que l’aprenentatge no sigui inclusiu”.

La Marta va explicar la seva experiència en l’etapa laboral i la importància de poder treballar en l’empresa ordinària.

Finalment, l’Anna també va explicar la seva experiència laboral i ens va mostrar les dificultats en què s’ha trobat durant el procés de voler estudiar i presentar-se a unes oposicions.

A més a més, arran d’aquestes col·laboracions, fa dos cursos que ha sorgit l’oportunitat que una de les nostres tècniques d’educació pugui formar amb la seva experiència, a estudiants del grau d’educació primària en dues optatives d’atenció a la diversitat, com a docent associada de la URV.

Com entitat, Down Tarragona reivindica que “la inclusió no és una opció, és un dret per a tothom”. Per aquest motiu, creuen que “a tots els centres educatius i als graus d’educació, aquesta menció hauria de ser obligatòria i no una optativa”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: