Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Fòrum Internacional d’Educació i Tecnologia debat a la URV l’impacte de la intel·ligència artificial a les aules

La consellera d'Educació, Anna Simó, ha inaugurat aquest dijous el fòrum públic que ha comptat amb 450 inscrits

Imatge de la inauguració del FIET 2024 aquest dijous, a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia. Imatge de la inauguració del FIET 2024 aquest dijous, a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia. URV
Ensenyament Abel Casanovas
Dijous, 14 Març 2024 15:55

Aquests dies s’està celebrant el Fòrum Internacional d’Educació i Tecnologia, el qual porta a debat l’impacte de la intel·ligència artificial a les aules. Aquest matí, a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la URV a Tarragona, s’ha donat el tret de sortida al fòrum públic que s’allargarà fins demà divendres.

Durant aquests dos dies, 140 experts de 19 països diferents s’han reunit en el marc del FIET per posar en comú les evidències sobre els impactes de la digitalització i la IA en l’educació i en la transformació de la societat.

Els experts han estat reflexionant sobre 12 línies de treball sobre la incidència de la IA a l’àmbit educatiu per avaluar com podrà transformar els models formatius i els escenaris d’aprenentatge. Tot això continuarà amb el fòrum públic d’avui i demà, que compta amb 450 inscrits.

Aquest fòrum ha estat inaugurat per la consellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Anna Simó, que assegura que “ens hem d’avançar a la intel·ligència artificial i evitar que ens passi com ens ha passat amb els mòbils, que hem anat a remolc”.

Simó declara que “ els avenços provoquen desassossecs, por o rebuig. Però la IA s’ha de fer servir en pro del sistema, ha de ser una aliada per reduir la bretxa digital i no pas perquè creixi”.

Mercè Gisbert, catedràtica de la URV, ha explicat el funcionament d’aquest fòrum públic, “22 grups de treball debatran 22 problemes i obtindran unes conclusions que seran traspassades al Departament d’Educació”.

Gisbert ha desgranat que els problemes tractaran sobre “polítiques públiques, equitat digital i d’altres com vincular la cultura i educació fent especial atenció a les llengües minoritàries”.

Projectes amb pressupostos prorrogats

D'altra banda, la consellera Anna Simó s’ha compromès des de Tarragona a “comunicar a la Junta Central de Direccions les prioritats pel curs vinent”. Simó ha afegit que “Educació estudiarà quins projectes es podran mantenir amb els pressupostos prorrogats”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: