Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Arc Serveis entrega el premi del III Concurs de Projecte Socials per a gent gran de la URV

El projecte “EcoVida Sostenible ”, de l'estudiant de Treball Social Mònica Marín i Galí, ha resultat guanyador

Imatge de l'acte de lliurament del premi Imatge de l'acte de lliurament del premi CEDIDA
Ensenyament Redacció Infocamp
Dilluns, 18 Març 2024 09:18

L'Arc Serveis va fer entrega aquest dijous 14 de març del Premi del III Concurs de Projectes Socials per a gent gran de la URV en l'acte de la XVII Jornada en motiu del Dia Mundial del Treball Social de la Facultat de Ciències Jurídiques de la universitat. El projecte guanyador, dotat amb 500 euros, ha estat “EcoVida Sostenible”, de l'estudiant del curs de Grau en Treball Social de la URV, Mònica Marín i Galí.

El projecte guanyador

El projecte es basa en la promoció d’un estil de vida sostenible connectat a la natura amb la creació de programes que fomentin la pràctica d’hàbits ecològics, conscienciació ambiental, participació comunitària i el reciclatge a la llar. En un principi, amb el projecte es treballaran diferents activitats adaptades a persones majors dels domicilis : tallers de reciclatge, petits horts, cuina sostenible i d’aprofitament, dinàmiques a l'exterior o píndoles formatives en la creació jardins sostenibles , etc...

Amb aquest projecte es treballen mots objectius alhora: la socialització compartint espais amb altres persones; la formació per adaptar-se a la conscienciació ambiental; millorar la salut física i psíquica; treballar la reminiscència; ocupar un espai de temps lliure el que comporta reduir la soledat no volguda; adquirir comportaments saludables; fomentar el sentit de comunitat; estimular la part creativa de les persones grans; establir sistemes de gestió residus; reconeixement d'hàbits saludables i, en definitiva, seguir formant en un estil de vida sostenible.

La proposta guanyadora es posarà en funcionament en breu per part de l'empresa de serveis assistencials. Aquesta experiència pilot tindrà el seguiment tant del personal de Servei d'Assistència a Domicili (SAD) com de la resta de professionals..

El jurat ha estat format per agents de diferents sectors, que han valorat les propostes realitzades per part dels alumnes del Grau en Treball Social: per part de URV Dra. Maria Victòria Forns, coordinadora del Grau de Treball Social; per part L’Arc Serveis Assistencials, Marta Montferrer, directora i Jerusalem Torra, gerent.

La gerent de L'Arc Serveis, Jerusalem Torra, ha expressat “la nostra satisfacció envers la col·laboració per tercer any amb la universitat de Tarragona per desenvolupar projectes socials per a la millora de la qualitat de vida i cap a una autonomia de les persones majors que viuen al seu domicili a més de posar en valor el treball d’estudiants creant sinergies amb persones majors”. Torra ha recordat que iniciatives com aquesta “proporcionen a la gent gran eines per viure amb dignitat i envellir el màxim de temps en el seu propi domicili”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: