Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El pregó d'Elsa Punset i els concerts de Vergüenza Ajena i Los Manolos, plats forts de la Festa Major de la Pobla

La 56a Volta a Tarragona i la inauguració del Parc dels Gossos són altres propostes destacades d'aquest cap de setmana

El concert de Los Manolos i Vergüenza Ajena, una de les propostes destacades de la Festa Major de Sant Joan de la Pobla de Mafumet El concert de Los Manolos i Vergüenza Ajena, una de les propostes destacades de la Festa Major de Sant Joan de la Pobla de Mafumet CEDIDA
Festa Major Redacció Infocamp
Dissabte, 16 Juny 2018 08:44

Els habitants de La Pobla ja respiren ambient de Festa Major, quan aquest cap de setmana donarà inici el gruix d’actes de la festa dedicada a Sant Joan, patró del municipi. Fins a 13 propostes molt variades donaran
forma a un cap de setmana en què no hi haurà temps per a l’avorriment.

Tot plegat començarà aquest dissabte 16 de juny, a les 11 hores, amb la inauguració del nou Parc dels Gossos. Es  tracta d’un espai lúdic per a gossos ubicat al carrer les Serres, al costat del dipòsit d’aigua i del tanatori. Aquest espai estarà tancat i delimitat, per la qual cosa els gossos podran esbargir-se de  manera lliure i sense corretges. La inauguració inclourà una exhibició canina d’Agility, així com un  aperitiu per a tots els assistents.

La Volta a Tarragona

De manera paral·lela, dissabte al matí també es disputarà la final del Campionat de petanca organitzat pel Club Petanca La Pobla de Mafumet, en una jornada de marcat caire esportiu gràcies també a la celebració de la segona etapa de la 56a Volta ciclista a la província de Tarragona. Amb sortida i arribada a La Pobla, la batejada com a etapa Vicenç Gavaldà oferirà diversos passos intermedis pel municipi, incloent-hi dues metes volants i un esprint especial, així com també visitarà els municipis de Vilallonga i El Morell. La sortida de l’etapa tindrà lloc a les 16 hores i l’arribada, al voltant de les 18 hores.

El pregó

Una estona després, a les 19 hores, tot el protagonisme de la Festa Major es traslladarà al Casal Cultural, on l’escriptora i divulgadora Elsa Punset oferirà una interessant conferència-pregó  titulada 'Pistes per a la vida i el treball'. Punset és una de les principals referències en l’àmbit de parla hispana en l’aplicació de la intel·ligència emocional com a eina per al canvi positiu. Punset  oferirà eines per aprendre a gestionar les reaccions del cervell.

De tot plegat en parlarà a La Pobla, en un acte obert a tothom que tindrà continuïtat amb la cercavila pels carrers del poble. Aquesta estarà amenitzada per l’Associació Els Set Pecats Capitals Ball de Diables i l’Au Fènix, amb la companyia de La Mar de B, amb els habitants marins més espectaculars: la balena B, el pop a la romana i la medusa musical, que recorreran La Pobla amb  una tribu d’eriçons marins molt animats. La cercavila arribarà al seu final al Parc del Bassal, on grans i petits gaudiran d’un espectacle infantil i berenar popular amb coca i xocolata.

El concert de Sant Joan

Els actes festius de dissabte es veuran completats amb un dels plats forts de la Festa Major 2018 a La Pobla de Mafumet, com és el concert de Sant Joan: Vergüenza Ajena i Los Manolos oferiran el seu particular estil on la rumba, l’alegria i el bon ambient faran ballar a tothom, en un acte que s’emmarca en el programa cultural dels Jocs Mediterranis. El concert donarà inici a les 23 hores, a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal.

Diumenge, esport i diversió refrescant

Pel que fa als actes previstos per a diumenge, inclouran dues exhibicions de gimnàstica rítmica al Pavelló, organitzades pel Club Esportiu Gimnàstica Ritmica La Pobla de Mafumet (11 hores) i pel Club Rítmica Costa Daurada (17 hores), així com també dues refrescants propostes de caire familiar: al matí, el Camí de l’Horta acollirà el super relliscador aquàtic per a grans i petits, mentre que a les 18 hores, el Parc del Bassal celebrarà l’espectacle d’animació infantil i familiar “Ball l’aigua més escuma”. La jornada arribarà al seu final amb la representació teatral i de dansa 'Terra Baixa', a càrrec de la companyia La Corranda, de Falset.

La Bicicletada, ajornada per la pluja

D’altra banda, els actes previs van arribar diumenge al seu final, després d’un cap de setmana carregat d’activitats de tota mena i que van acumular èxits de participació, amb l’excepció de la 15a Bicicletada, prevista per  diumenge al matí i que la pluja va obligar a ajornar a una nova data encara per determinar.

Després de Sant Joan, Jarabe de Palo

Finalment, cal recordar que l’ambient festiu a La Pobla no finalitzarà amb la Festa Major, ja que a continuació i durant els mesos de més calor, l’Ajuntament organitzarà un any més les tradicionals Festes d’Estiu, que inclouran com sempre la Festa del Playback, la Festa del Romesco, la Paella Popular i, enguany, el concert solidari que protagonitzaran Jarabe de Palo, amb els reusencs Doble Rombo com a teloners. La recaptació íntegra d’aquest concert serà lliurada a la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia.

Aquest concert tindrà lloc el 14 de juliol, i s’ofereix al públic per només 10 €. Les entrades ja estan disponibles al portal Atrápalo.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: