Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Festa Major d'Hivern de Salou esdevé en un espai de cohesió i orgull

El pregó dels humoristes José Corbacho i David Fernández dona el tret sortida oficial a les festes

L'alcalde de Salou, Pere Granados, va entregar una placa commemorativa i una reproducció del monument al rei Jaume I als pregoners José Corbacho i David Fernández L'alcalde de Salou, Pere Granados, va entregar una placa commemorativa i una reproducció del monument al rei Jaume I als pregoners José Corbacho i David Fernández AJUNTAMENT DE SALOU
Festa Major Redacció Infocamp
Dissabte, 27 Gener 2024 16:51

Prop de 600 persones van acudir aquest divendres al Teatre Auditori de Salou (TAS) per gaudir del pregó dels humoristes José Corbacho i David Fernández, el qual marca l'inici oficial de la Festa Major d'Hivern.

Després de la proclamació de l'hereu, les pubilles i les dames d'honor, l'alcalde i el regidor de Festes, Pere Granados i Xavier Montalà, van desitjar una bona Festa Major i convidar la població a gaudir-la.

L'alcalde va començar recordant que "ens retrobem aquí, un any més, a punt d'iniciar oficialment la celebració festiva més popular, tradicional i amb més història de Salou; la més singular, representativa, identificativa i pròpia de totes les que celebrem dins el nostre calendari cultural i festiu".

Les novetats del Cós Blanc

Pere Granados s'ha referit als canvis introduïts al Cós Blanc, un dels actes més esperats, per l'espectacle de música, llum, color i caliu que irradia al bell mig de l'hivern.

El Cós Blanc, que aquesta edició presenta moltes novetats, s'ha convertit - segons l'edil - en la manifestació popular més gran i autèntica, el major símbol festiu de Salou i que enguany espera acollir més de 40.000 persones.

Granados: "La nostra Festa Major d'Hivern s'ha convertit en un espai de cohesió i participació"

Granados va convidat¡r els salouencs i salouenques, així com els visitants, a mantenir l'esperit de la nostra festa i a tornar a viure i compartir amb intensitat, energia i entusiasme totes aquelles activitats amb les persones que formen part del nostre entorn i del nostre dia a dia - família, amics, veïns, conciutadans i visitants. L'alcalde va destacar que "la nostra Festa Major d'Hivern s'ha convertit en un espai de cohesió i participació, gràcies a l'impuls del nostre teixit associatiu.

Més de 70 activitats gratuïtes per a tothom

D'altra banda, el regidor de Festes, Xavier Montalà, va parlar del programa, que inclou més de 70 activitats gratuïtes pensades per a tots els públics i edats. Va explicar que durant les dues setmanes de festa major, "riurem, ballarem, cantarem, farem esport, gaudirem de la nostra gastronomia i ens retrobarem pels carrers amb la nostra gent, abraçant-nos feliços perquè durant aquests dies, entre tots, farem que “Salou retroni i vibri, enguany més que mai". El regidor de Festes va animar residents i forasters a gaudir de la festa major amb família i amics, ja que "hi ha experiències que portarem sempre amb nosaltres".

Abans dels discursos protocol·laris, l'alcalde i el regidor de Festes han rebut a l'alcaldia als representants del pubillatge del 2024 i als pregoners, que han signat el llibre d'honor.

Els pregoners

José Corbacho i David Fernández, durant el seu pregó, van compartir divertides anècdotes viscudes a Salou, captivant l'audiència amb històries que van despertar rialles i aplaudiments.

Amb agilitat i enginy, els dos artistes van fer un recorregut pels llocs més emblemàtics i d'oci del municipi. De manera especialment humorística, David Fernández va suggerir que la seva família havia 'creat' Salou, des del seu rebesavi, fins al seu avi, tots van jugar un rol clau en l'evolució de la capital de la Costa Daurada. Va recordar amb humor que la primera vegada que va visitar Salou només hi va trobar sorra. També va compartir la seva experiència repetida al Dragon Khan de PortAventura, amb gairebé 2000 visites.

José Corbacho, per la seva banda, va intentar convèncer l'audiència amb una història sobre el seu bateig a Salou, a l'Església Santa Maria del Mar, mostrant, fins i tot, fotos de la seva infància, que després va admetre que eren d'un altre lloc. El colofó del seu pregó va ser una cançó dedicada a Salou, creada especialment per a l'ocasió.

La cerimònia va culminar amb l'entrega d'una placa commemorativa i una reproducció del monument al rei Jaume I per part de l'alcalde i el regidor de Festes, en agraïment per la seva aportació a la Festa Major, seguit de l'encesa d'una traca de focs artificials que va inaugurar oficialment la Festa Major d'Hivern 2024.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: