Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més de 50.000 persones omplen el Passeig Jaume I de Salou per gaudir del Cós Blanc

Al llarg del recorregut, 20 torres i 19 canons, ornamentats amb gàrgoles decoratives, han llançat més de 25 tones de confeti biodegradable, reciclat i reciclable

Més de 50.000 persones omplen el Passeig Jaume I de Salou per gaudir del Cós Blanc Més de 50.000 persones omplen el Passeig Jaume I de Salou per gaudir del Cós Blanc AJUNTAMENT DE SALOU
Festa Major Redacció Infocamp
Diumenge, 04 Febrer 2024 02:19

Una gran multitud ha envaït el Passeig Jaume I aquest dissabte al vespre, congregant prop de 55.000 persones ansioses de submergir-se en l'esplendor del Cós Blanc, l'acte estrella i més esperat de la Festa Major d'Hivern de Salou.

Després del migdia - al matí hi ha hagut la cercavila de lluïment de carretel·les -, l'ambient ja bullia d'expectació i alegria. Famílies i grups d'amics de Salou i, procedents també de diversos punts de la geografia catalana, d'altres comunitats autònomes i d'Europa, acudien entusiasmats a participar en l'esdeveniment més gran de confeti del Mediterrani.

Enguany, la festa s'ha renovat amb importants innovacions. Un servei especial d'autobús gratuït feia que persones dels barris amb dificultats per desplaçar-se poguessin gaudir també de la festa.

28 colles, 3.000 integrants i 25 tones de confeti

Les 28 colles, sumant gairebé 3.000 integrants que insuflen vida a l'esperit del Cós Blanc, han desfilat per diverses vies del sector més meridional de la ciutat, delectant a un públic captivat i fervorós per aquesta gran celebració de la capital de la Costa Daurada, en el marc de la Festa Major d'Hivern. Molts assistents han fet una parada en algunes de les 25 carpes gastronòmiques muntades especialment per a l'ocasió.

Al llarg del recorregut, 20 torres i 19 canons, ornamentats amb gàrgoles decoratives, han llançat més de 25 tones de confeti biodegradable, reciclat i reciclable.

La festa ha destacat també per la seva inclusivitat, ampliant l'espai destinat a les persones amb discapacitats i mobilitat reduïda durant el Cós Blanc, situat estratègicament al passeig Jaume I.

El trasllat de la festa

El trasllat d'ubicació ha buscat oferir millors garanties i espai, sense oblidar l'essència i l'orgull de Salou, fet que ha contribuït a una major afluència, atractiu i seguretat de l'esdeveniment. Quan s'han apagat les llums, s'ha desfermat una onada d'eufòria, amb prop de 40.000 ànimes entregades a la màxima celebració de l'any a la Costa Daurada, preparant-se per a la impressionant pluja de confeti més gran del sud de Catalunya.

Però el Cós Blanc no és només confeti, sinó també un espectacle de llums – inclòs làsers –, so, color i música, amb dues torres de 14 metres d'alçada situades als extrems del passeig.

La desfilada de carretel·les ha estat acompanyada de temes de pel·lícules, cançons i èxits populars, mentre les colles desplegaven les seves millors vestimentes, decoracions i actuacions i balls, captivant a tots els presents.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha valorat "molt positivament" el Cós Blanc subratllant l'encert del canvi d'ubicació, que ha permès que aquest esdeveniment multitudinari es desenvolupi amb moltes més garanties de seguretat i espai. Granados ha agraït a tots aquells que s'han implicat en l'organització, destacant especialment la dedicació de les colles, considerades l'ànima de la festa.

L'alcalde també ha volgut expressar el seu reconeixement als salouencs i salouenques que han comprès la necessitat d'avançar en el creixement del Cós Blanc, "sense perdre l'essència de la festa i la nostra tradició".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: