Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La XIX Nit de Bruixes, la recepta esotèrica i mística del cap de setmana

Enguany, la mostra d'Altafulla estrenarà un espectacle de carrer itinerant que fusiona el teatre i el clown, a càrrec de l'actor i showman Martí Olalla

Els carrers de la Vila Closa d'Altafulla s'ompliran de visitants, els dies 28 i 29 de juny Els carrers de la Vila Closa d'Altafulla s'ompliran de visitants, els dies 28 i 29 de juny ARXIU / INFOCAMP
Fires i Congressos Josep Cartanyà
Divendres, 28 Juny 2019 07:26

La Nit de Bruixes d'Altafulla arriba enguany a la seva 19a edició com a proposta esotèrica i mística de referència al Camp de Tarragona. Els dies 28 i 29 de juny, els carrers de la Vila Closa d'Altafulla es tornaran a omplir de visitants o turistes del territori, de la resta de Catalunya i d'altres indrets per gaudir del mercat esotèric i artesà, de les xerrades i dels espectacles temàtics. Aquest any, com a novetat, destaca "l'estrena d'un espectacle de carrer itinerant que fusiona el teatre i el clown", ha anunciat la regidora de Turisme d'Altafulla, Natalia Sanz. 

El coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, ha explicat que la Nit de Bruixes és una proposta temàtica feta al nucli històric d'Altafulla que esdevé "una de les millors imatges que pot tenir i mostrar una població mediterrània activa". Més enllà de posar en valor la història, les tradicions esotèriques o la memòria dels avantpassats, la Nit de Bruixes "és tamé un eix vertebrador i aglutinador del veïnat, les entitats i el teixit associatiu d'Altafulla", ha afegit Molinera. El coalcalde també ha avançat que "a partir de l'estiu del 2020 es potenciaran cites temàtiques com aquesta", amb l'objectiu que repercuteixin directament en beneficis per al comerç i el turisme del municipi.

Per la seva banda, el coordinador de la Nit de Bruixes 2019, Diego Spano, ha recomanat al visitant que segueixi "la recepta" que apareix en el programa d'enguany, on hi trobaràs els "ingredients" de l'esdeveniment i totes les activitats que formen el programa. La mostra esotèrica reedita enguany un cartell marcat per les parades del mercat, xerrades, exposicions, rituals, tarots, tallers, bon menjar i música. En aquest sentit, Spano considera que aquesta és "la combinació perfecta per un públic familiar" i destaca que aquesta "torna a recuperar els orígens d'una festivitat més que consolidada al municipi".

El coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, -al centre-, amb la regidora de Turisme, Natalia Sanz, i el coordinador de la Nit de Bruixes 2019, Diego Spano, pels carrers de la Vila Closa (CEDIDA):

 Nit de Bruixes Altafulla presentacio

Els actes destacats

El ritual d’inauguració serà l’encarregat de donar el tret de sortida a la festivitat, el divendres 28 de juny, a les 20:00h. El seguiran la conferència ‘Misteris de Tarragona’ de Sebastià d’Arbó (20:30h.); l’actuació ‘Keep Calm Duet Bastiani/Garcia’ (21:00h.); i el ‘Chi Kung Tarot’ d’Eva Maria Cabrera (23:00h.).

El dissabte serà el torn del col·loqui ‘La màgia de les espelmes’, a càrrec de Jose Luis Nuag (19:00h.); de l’actuació dels Gegants d’Altafulla (19:30h.); del ‘Tarot Fàcil’ de Maria del Mar Tort (20:30h.); i de la xerrada ‘Les regressions a vides passades’, de la mà de Jaume Bordas (22:30h.). El punt i final el posarà el ritual de clausura per la prosperitat, a càrrec de Maria del Mar Tort (00.00h.).

Durant els dos dies que s’allargarà la mostra, a més, el Museu Etnogràfic també obrirà les seves portes al públic, en horari de 18:00h. a 21:00h. I paral·lelament, el diumenge també romandrà obert, d’11:00h. a 13:30h. Un espai, la pallissa de l’Era del Senyor, en què durant tot el cap de setmana també s’hi podrà veure l’Exposició Col·lectiva del Cercle Artístic d’Altafulla, així com la també ja tradicional mostra fotogràfica d’aquestes dates ‘Pell de bruixa’, obra de Joan Casas.

Per la seva banda el Cineclub Altafulla Link també se sumarà al programa en el marc del seu desè aniversari. Tant divendres com dissabte, de 18:30h. a 20:00h. convidarà els visitants a disfressar-se, aprendre’s un guió i rodar una escena de pel·lícula.

              Presentació del cartell de la 19a Nit de Bruixes 2019 (CEDIDA):

 cartell Nit de Bruixes 2019

Podeu consultar el programa d'actes complert a aquest enllaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: