Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Adif preu aprovar i licitar el projecte de la nova estació Reus-Bellissens enguany

La nova estació costarà 11 MEUR i podria estar enllestida el 2025

Recreació virtual de la futura estació Reus-Bellisens Recreació virtual de la futura estació Reus-Bellisens ARXIU / INFOCAMP
Mobilitat ACN
Dimecres, 08 Febrer 2023 17:51

Adif preveu aprovar i licitar el projecte de construcció de la nova estació ferroviària de Reus, la Reus-Bellissens, aquest 2023. Així ho ha assegurat aquest dimecres la seva presidenta, Maria Luisa Domínguez, en la presentació del disseny final de la infraestructura. Amb una inversió d'uns 11 MEUR, el govern espanyol preveu que la nova estació sigui una realitat el 2025. Pel que fa a l'execució de les obres, la presidenta d'Adif ha assegurat que la previsió és que s'allarguin quinze mesos, però "l'afectació serà mínima per al trànsit ferroviari". Domínguez també ha destacat la perspectiva de gènere amb la qual s'ha dissenyat la nova infraestructura.

Després d'anys d'espera i d'una llarga reivindicació per part del territori, aquest dimecres s'ha concretat com serà la nova estació ferroviària Reus-Bellissens i el calendari d'execució.

La directora general de Planificació Estratègica i Projectes d'Adif, Montserrat Rallo, ha detallat que la nova infraestructura estarà formada per diferents mòduls, coberts per una marquesina que "actuarà com a element potenciador" i que "marcarà l'accés principal".

L'equipament comptarà amb dues andanes laterals, de 220 metres de longitud i 5 metres d'ample, les quals estaran connectades per un pas inferior. Rallo també ha destacat que la forma, l'amplada i els acabats de les andanes oferiran "espais d'espera i recorreguts alineats amb els estàndards d'accessibilitat i de seguretat". De fet, la directora general ha remarcat "la perspectiva de gènere" amb què s'ha dissenyat tot l'equipament.

Per la seva banda, el secretari general de ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), Xavier Flores, ha destacat que es garantirà l'accessibilitat a l'estació, amb un "trànsit fluid" d'usuaris i "un espai urbà on es fomentarà l'estada i la interacció social".

La nova estació se situarà al sud-est de la ciutat, al costat de l'actual Campus Bellissens de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Amb el nou equipament es vol millorar l'accés als serveis ferroviaris de la ciutat, connectant l'estació a la xarxa de Rodalies del Camp de Tarragona i les línies de Regionals, com ha anunciat l'alcalde de Reus, Carles Pellicer.

reunió Bellisens

Reunió entre administracions, prèvia a la presentació del projecte de la nova estació Reus-Bellisens (Neus Bertola / ACN)

Previsió d'uns 1.400 usuaris diaris

Pel que fa al nombre de viatgers, la directora general de Planificació Estratègica i Projectes d'Adif, Montserrat Rallo, ha detallat que la previsió és que la nova estació registri uns 1.400 viatgers diaris, que es podrien triplicar les pròximes tres dècades.

Per a la futura estació hi circularan els serveis RT1 (Tarragona-Reus) de Rodalies del Camp de Tarragona i els serveis regionals R14 (Barcelona-Lleida) i R15 (Barcelona-Riba-roja d'Ebre).

Licitació de les obres

La previsió d'Adif és que el projecte s'aprovi durant el primer semestre d'enguany i després es licitin les obres. La inversió és d'uns 11 milions d'euros, que aniran a càrrec d'Adif i de l'Ajuntament de Reus. El projecte compta amb el finançament dels Next Generation a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: