Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Liciten la construcció de l'estació intermodal Reus-Bellissens per 11,5 MEUR

El Ministeri preveu que l'equipament registri uns 1.400 viatgers al dia

Imatge virtual de la futura estació de Bellisens, a Reus sud Imatge virtual de la futura estació de Bellisens, a Reus sud ARXIU / INFOCAMP
Mobilitat ACN
Dijous, 02 Novembre 2023 13:27

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha licitat la construcció de la futura estació intermodal Reus – Bellissens per 11,5 milions d'euros IVA inclòs. L'organisme preveu que l'equipament, connectat a la xarxa de rodalies del Camp de Tarragona i els trens regionals, registri uns 1.400 viatgers al dia. Segons el Ministeri, aquesta xifra podria augmentar fins als 3.500 passatgers diaris en un termini de 30 anys. L'actuació es durà a terme a través d'Adif i inclou un nou pas urbà que connectarà el campus Bellissens de la Universitat Rovira i Virgili amb la futura estació d'autobusos del municipi i el carrer Jaume Vidal i Alcover.

Per l'estació Reus – Bellissens està previst que hi circulin els serveis de les línies RT1 entre Tarragona i Reus de Rodalies del Camp de Tarragona i els trens regionals de les línies R14 entre Barcelona i Lleida i la R15 entre Barcelona i Riba-roja d'Ebre.

La nova estació es construirà amb dues andanes de 220 metres de longitud amb marquesines i espais d'espera. Pel que fa al pas inferior, constarà d'escales fixes i ascensors. El projecte també inclou una àrea d'aproximació i accés de vianants que connectarà amb àrees urbanes pròximes, així com parades de vehicles, taxis i autobusos.

La redacció del projecte de l'estació entre Vila-seca i Reus, en marxa.

Paral·lelament, el Ministeri afirma que s'està avançant en la redacció del projecte de la nova estació central entre Vila-seca i Reus, que donarà servei tant a la línia d'alta velocitat com a la xarxa convencional. A la vegada, es reservarà un espai per integrar el tramvia promogut per la Generalitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: