Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls convida totes les colles a la festa d'inauguració del Museu Casteller

La celebració, que tindrà lloc després de la Diada de Santa Úrsula, estarà protagonitzada per un espectacle de dansa vertical i la participació de la Muixeranga d'Algemesí

La Muixeranga d'Algemesí, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco i antecedent dels castells, aixecarà les seves construccions a les places del Blat i del Museu La Muixeranga d'Algemesí, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco i antecedent dels castells, aixecarà les seves construccions a les places del Blat i del Museu ARXIU / INFOCAMP
Món casteller Josep Cartanyà
Dilluns, 02 Octubre 2023 20:44

Món Casteller - Museu Casteller de Catalunya (MCC) va obrir les seves portes al públic, el passat 8 de setembre, a Valls. Tot i així, l'acte d'inauguració oficial del Museu Casteller ha volgut coincidir amb el final de la Fira de Santa Úrsula -pel seu simbolisme amb el món casteller- i es celebrarà el proper diumenge 22 d'octubre, a la tarda, unes hores després de la diada castellera. A la celebració inaugural s'ha convidat als representants de les 103 colles castelleres, es comptarà amb la participació de la Muixeranga d'Algemesí i es podrà gaudir d'un espectacle de dansa vetical que es projectarà sobre la façana de la plaça del Blat.

La directora del Museu Casteller, Míriam Mariner, ha explicat que, d'ençà de la seva obertura, el museu ja ha rebut prop de 2.000 visitants. De moment, el perfil majoritari del visitant "és de proximitat i familiar", ha apuntat Mariné, que ha avançat que aquesta setmana s'iniciaran les visites escolars dins del pla pedagògic i educatiu "Grups Focus".

Al seu torn, el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Rubén Gaón, ha subratllat que les primeres impressions que han rebut dels visitants castellers han estat molt bones i ha expressat que "en aquest museu tothom és important i tothom hi té cabuda tothom i trobarà el seu petit espai".

L'alcaldesa de Valls, Dolors Farré, ha recordat que el proper 22 d'octubre es complirà "un somni desitjat i llargament reivindicat" i ha posat en valor el Museu Casteller projectarà des de Valls "la imatge de Catalunya al món". L'alcaldessa també s'ha referit a la festa de la celebració inaugural: "És un goig que quan parlem de castells mirarem al cel, amb un espectacle de dansa vertical," ha expressat. També ha volgut deixar constància que aquell dia "coincidiran dos Km 0: el km 0 de la Muixeranga, el 1723 a Algemesí; una tradició que viatja així al km 0 casteller, Valls, per donar la benvinguda al museu".

presentació inauguració Museu Casteller

L'alcaldessa Dolors Farré conversant amb la directora del Museu, Míriam Mariné, el president de la CCC, Rubén Gaón, i la regidora Laia Castells (J.C.)

La celebració inaugural

La regidora de Cultura, Laia Castells, ha donat detalls de l'acte de cloenda de la Fira de Santa Úrsula i la inauguració del Museu Casteller de Catalunya. Tot plegat començarà, a les 18 h, al Pati, amb la desenfaixada de l'estàtua d'El Casteller, a càrrec de l'ambaixadora dels Xiquets de Valls 2023, la internacional pallassa vallenca Pepa Plana. L'acte comptarà amb l'alcaldessa de Valls i els caps de colla de la Vella i de la Joves.

A les 18:30 h, des del Pati, arrencarà la cercavila de les colles castelleres vingudes d'arreu fins a la plaça del Blat. La cercavila, que enfilarà el carrer de la Cort, estarà encapçalada pels Gegants de Valls al so dels grallers Blu's, a més de So Nat i Bufalodre, i que tancarà la Muixeranga d'Algemesí amb els seus dolçainers.

A les 19 h, en arribar a la plaça del Blat, actuarà la Muixeranga d'Algemesí i es presentarà l'espectacle de dansa vertical 'Fargar', ideat per la companyia de la igualadina Berta Baliu, una escenògrafa, ballarina especialitzada en dansa aèria i vertical a Argentina. L'espectacle és una al·legoria del món casteller.

A continuació, la cercavila anirà a la plaça del Museu Casteller encapçalada pels gegants de la ciutat i la Muixeranga d'Algemsí que, com a representant dels antecessors dels castells, aixecarà les seves construccions al cor del nou equipament, on es descobrirà la placa commemorativa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: