Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Museu Casteller presenta la primera experiència immersiva per viure una diada castellera

Amb ulleres de realitat virtual es podran experimentar les sensacions a tocar de pinya, veure la pujada del castell a l'alçada d'un casteller de tronc o sentir el vertigen de l'enxaneta

'Enxaneta 360' ofereix la sensació de veure pujar un castell des del balcó de la Casa de la Vila, amb ulleres de realitat virtual. A la imatge, el 4 de 9 sense folre de la Colla Vella 'Enxaneta 360' ofereix la sensació de veure pujar un castell des del balcó de la Casa de la Vila, amb ulleres de realitat virtual. A la imatge, el 4 de 9 sense folre de la Colla Vella AJUNTAMENT DE VALLS
Món casteller Redacció Infocamp
Dijous, 21 Març 2024 07:59

'Enxaneta 360 · Els castells com mai els has viscut' ja té data d'estrena. El que és la primera experiència immersiva total arrenca aquest mateix divendres dia 22 de març, en un projecte audiovisual i interactiu que permetrà reviure en primera persona les sensacions, emocions i vertigen de l'última diada castellera de Santa Úrsula gràcies a ulleres de realitat virtual amb imatges en alta resolució gravades a 360 graus i també d'altres en format esteroscòpic (3D).

El visitant podrà gaudir d'aquesta experiència immersiva inèdita situant-se a la mateixa plaça del Blat, Km0 del món casteller, i viatjar al 22 d'octubre de 2023 per la Santa Úrsula de Valls per tal de reviure els dos 4 de 9 sense folre descarregats per la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Amb les ulleres de realitat virtual i imatges que li donaran una visió completa a 360 graus l'espectador podrà veure la carregada i descarregada dels dos 4 de 9 sense folre, una construcció de gamma extra coneguda també com el "castell total" per ser un dels de més dificultat del panorama casteller.

L'experiència es podrà viure com si s'estigués al bell mig de la plaça del Blat, però a més l'audiovisual dona l'opció de moure's de manera interactiva per diversos punts de vista. D'aquesta manera, l'espectador es podrà situar també a tocar mateix de la pinya, al balcó de la Casa de la Vila per veure la pujada a l'alçada dels castellers i castelleres de tronc o fins i tot enlairar-se per damunt del pom de dalt -a més de 12 metres d'altura- i sentir la tensió i el vertigen de l'enxaneta en el moment de fer l'aleta i veure com, sota seu, la plaça esclata d'eufòria.

Enxaneta360 Colla Joves

Imatge de realitat virtual, a tocar mateix des de la pinya de la Colla Joves (Aj. de Valls)

El visionat a 360 graus immersius gràcies a les ulleres de realitat virtual i les imatges de gran resolució transporten a l'espectador al que és una experiència única per sentir en primera persona tota l'emoció dels castells. 'Enxaneta 360' incorpora però altres funcionalitats i així, de manera interactiva, l'usuari pot optar per sentir l'ambient de plaça -amb tot el remor de tensió previ a un castell, la música de gralla i l'esclat d'alegria i aplaudiments de la carregada i descarregada-, però també seguir-ho amb l'àudio i l'emoció de les retransmissions de la Xarxa+ · Tac12 i de RAC1 que s'han sumat també al projecte.

Tour virtual

L'experiència interactiva es completa també amb un tour virtual que aporta funcionalitats didàctiques al projecte. En aquest apartat, amb les mateixes ulleres i també a 360 graus complets es poden descobrir aspectes tècnics dels castells com l'arquitectura, l'estructura d'una pinya, l'altura o com es reparteixen els pesos en les construccions, a més de les posicions i diferents denominacions que rep cadascuna de les seccions d'un castell.

Ja disponible per Setmana Santa

L'experiència immersiva 'Enxaneta 360' arrenca aquest divendres 22 de març, coincidint amb el període vacacional de Setmana Santa, però s'incorpora ja de manera permanent com a nou atractiu turístic de Valls i nova activitat de Món Casteller. L'experiència amb les ulleres de realitat virtual es podrà adquirir com a complement a la visita guiada per a grups d'entre 10 i 20 persones amb un suplement de només 2 euros. A més, per als que no realitzin la visita guiada en grup, també es podrà gaudir d''Enxaneta 360' amb un suplement de 4 euros a l'entrada del Museu. A partir d'aquesta mateixa setmana ja es podrà adquirir i reservar l'experiència a través de la web del Museu Casteller amb tots els detalls, tarifes i informació sobre les opcions i horaris disponibles (accedir).

Vídeo demostració 'Enxaneta 360'

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: