Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El consultori mèdic de Segur tornarà a obrir a les tardes

A partir del 2 de novembre, l’horari de dilluns a dijous serà ininterromput de 8 a 20 hores

El consultori mèdic del nucli de Segur El consultori mèdic del nucli de Segur AJUNTAMENT DE CALAFELL
Salut Redacció Infocamp
Diumenge, 30 Octubre 2022 23:53

L’Ajuntament de Calafell ha arrencat de Salut el compromís de reobertura a les tardes del consultori mèdic del nucli de Segur. A partir de l’1 de novembre, el centre estarà obert de 8 a 20 hores, de forma ininterrompuda, de dilluns a dijous. Divendres, l’horari serà de 8 a 15 hores.

D'aquesta manera, es recupera la pràctica totalitat de l’horari anterior a l’inici de la pandèmia. Quan va arribar la covid, Salut va concentrar l’atenció al CAP de Calafell. Després, quan la situació va començar a normalitzar-se, només va reobrir el consultori de Segur en horari matinal.

Ajuntament i Salut es van reunir aquest dijous i el resultat ha estat la reobertura, que usuaris i veïnat reclamaven insistentment des de fa mesos i mesos. L’alcalde, Ramon Ferré, ha explicat: “No té cap sentit que els equipaments sanitaris estiguin infrautilitzats, en horaris o en espais, perquè hi falti personal, quan la població no para de créixer i el servei encava minva”.

Ferré afegeix: “Salut té abandonada la comarca del Baix Penedès i el nostre propi municipi. Només a base d’insistir i insistir aconseguim resultats com aquest”. L’alcalde aporta una xifra molt il·lustrativa: “La ràtio és que hi ha d’haver un CAP cada 8.000 habitants. Al nostre municipi, l’any que ve hauríem d’obrir ja el quart centre, i resulta que en tenim dos de teòrics i un i mig, en la pràctica, ja que el Segur funciona a mig gas”.

Centre d’Urgències i Atenció Primària

Cal recordar que l’Ajuntament acaba d’aprovar per unanimitat una moció que reclama que el consultori mèdic del nucli de Segur esdevingui un Centre d’Atenció Primària a tots els efectes. En particular exigeix que s’hi doni el servei d’urgències d’atenció primària, amb assistència les 24 hores del dia, tots els dies de l’any, inclòs serveis d’analítiques, radiologia, boxes d’observació i pediatria, com a mínim.

L’acord insta la Generalitat a elaborar el projecte i executar les obres per reconvertir el consultori de Segur en un Centre d’Urgències d’Atenció Primària, en el termini de temps més breu possible.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: