Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Acte informatiu, aquest divendres a Torreforta, per reclamar el pas de mercaderies per l'interior

La Plataforma Mercaderies per l'Interior, la FAVT i la FAV Llevant explicaran perquè consideren perillós el tràfic per la costa, a les 18:30h, al Centre Cívic

Estand informatiu i de recollida de signatures de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), diumenge passat, al mercat de Bonavista Estand informatiu i de recollida de signatures de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), diumenge passat, al mercat de Bonavista FAVT
Veïnatge Redacció Infocamp
Dijous, 03 Març 2022 20:29

El Centre Cívic de Torreforta acollirà, aquest divendres 4 de març, a les 18:30h, un acte informatiu organitzat per la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), la Federació d'Associacions de Veïns de Llevant (FAV) i la Plataforma Mercaderies per l'Interior on s'exposaran els motius pels quals s'oposen al pas dels trens de mercaderies per la línia de costa, com projecta ADIF a través del Tercer Fil.

Les entitats es mostren contràries al pas d'aquests trens per la costa tant els que transporten mercaderies perilloses com els de gran volum i tonatge. El representant de la FAVT, Jose Carrasco, defensa que "si per carretera, un camió que transporta matèries perilloses no pot passar pel mig d'un nucli urbà, també s'ha de prohibir el pas dels trens de mercaderies perilloses". Carrasco posa com a exemple "què pensarien els ciutadans si avui mateix, a l'estació de Tarragona, hi hagués un tren de mercaderies que portés àcid, aparcat al costat d'un tren de viatgers, que patís un abocament?"

A més de la perillositat, les federacions veïnals també alerten de les afectacions que tindria el pas de mercaderies: "Fa mal a la imatge de Tarragona, a la nostra flora i fauna, a la nostra indústria, a les nostres residències i al nostre patrimoni arquitectònic", assenyala Carrasco.

Per tot plegat, les entitats defensen que aquests combois passin per l'interior del territori amb una via pròpia. 

L'acte d'aquest divendres forma part de la campanya informativa que estan portant a terme aquestes entitats en diversos centres cívics.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: