Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

En marxa la campanya “A Montblanc fem net” sobre la recollida d’excrements de gos

Es vol sensibilitzar a la població i es repartiran ampolletes per netejar l’orina i bosses per recollir les deposicions

L'Ajuntament de Montblanc repartirà una ampolleta als propietaris de mascotes per netejar l'orina i una bossa per les defecacions en el marc de la campanya "A Montblanc fem net" L'Ajuntament de Montblanc repartirà una ampolleta als propietaris de mascotes per netejar l'orina i una bossa per les defecacions en el marc de la campanya "A Montblanc fem net" AJUNTAMENT DE MONTBLANC
Veïnatge Redacció Infocamp
Dissabte, 19 Agost 2023 17:30

L'Ajuntament ha posat en marxa la campanya 'A Montblanc, fem net!', amb l'objectiu de conscienciar i sensibilitzar a la població de la importància de recollir els excrements dels seus animals domèstics. Una campanya que arriba després que, segons el govern, la ciutadania hagi pressionat per modificar l'ordenança de tinença d'animals i obligar als propietaris de gossos a actuar correctament.

El consistori ha detectat diverses zones de Montblanc on els carrers estan plens d’excrements de gos, i els propietaris actuen” de manera incívica reiteradament”. "A tots ens agrada tenir els carrers i places nets, i tenir-ne cura és responsabilitat de totes i tots", ha dit el regidor Gerard Farré durant la roda de premsa de presentació de la campanya.

Funcionament de la campanya

Per ajudar als propietaris de gossos i gats a complir la normativa, l'Ajuntament ha posat en marxa una campanya de sensibilització. Es repartiran ampolletes per netejar l'orina i dispensadors de bosses per les defecacions. També es col·locaran piquetes informatives a parcs i jardins i banderoles informatives als fanals de Montblanc i les seves pedanies. Aquestes banderoles lluiran un “missatge senzill; la caca embruta o el pipí em destrueix”.

Des de dijous 17, el material es pot recollir a l'OAC de l'Ajuntament l'animal està censat. En cas contrari, es podrà censar presentant la cartilla de l'animal, el número de xip, les vacunes i la documentació del propietari o propietària.

Sense sancions, de moment

Amb l'inici de la campanya, la Policia Local també informarà els propietaris de gossos de les seves obligacions, però, de moment, sense imposar cap sanció.

De cara a finals de setembre, la voluntat de l'equip de govern és modificar l'ordenança de tinença d'animals domèstics per incloure l'obligatorietat de dur sempre a damunt l'ampolleta per l'orina i les bosses per les defecacions quan es tregui l'animal a passejar. "Primer sensibilitzarem a la població, i després passarem a sancionar a aquells propietaris d'animals que no actuïn correctament", ha dit la regidora de seguretat, Judit Pere. Les sancions podran anar des dels 300 fins als 600 euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: