Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Interior adjudica la compra de 575 sensors de risc químic per l'entorn del polígon petroquímic de Tarragona

Entraran en funcionament el primer trimestre del 2025 i costaran 1,5 milions d'euros

Imatge d'arxiu d'un sensor de toxicitat, a la Pobla de Mafumet Imatge d'arxiu d'un sensor de toxicitat, a la Pobla de Mafumet PROTECCIÓ CIVIL
Societat ACN
Dimecres, 17 abril 2024 23:47

El Departament d'Interior ha adjudicat la compra de 575 sensors de risc químic que es col·locaran a l'entorn del polígon petroquímic de Tarragona, en el marc del Plaseqta. En concret seran en més de 200 punts en un perímetre de 46,5 quilòmetres. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ho ha anunciat aquest dimecres des de Tarragona i ha manifestat que entraran en servei el primer trimestre del 2025. L'adjudicació s'ha fet per un import d'1,5 milions d'euros. Els sensors detectaran fins a vuit substàncies diferents que es produeixen a la indústria petroquímica tarragonina. Quan es detectin nivells que suposin un risc per a la població, s'activaran els serveis d'emergències.

Elena ha expressat la dificultat de redactar el plec de clàusules, ja que es tracta d'una iniciativa de la qual "no hi ha precedents en altres països". Els més de 200 punts estaran repartits entre els municipis de Constantí, el Morell, els Pallaresos, Perafort, la Pobla de Mafumet, Tarragona, Vila-seca, la Canonja i Reus. L'empresa adjudicatària, que està pendent de formalització, és Sensotran S.L., que ja va instal·lar 33 detectors de sulfur d'hidrogen entre les indústries químiques del polígon nord i les zones d'habitatges de La Pobla de Mafumet, El Morell i Perafort. Aquesta mateixa empresa va subministrar 24 equips portàtils de detecció de gasos per als efectius de seguretat desplegats a l'emergència volcànica de La Palma.

Les 8 substàncies tòxiques que s'analitzaran són: diòxid de sofre, òxid d'etilè, sulfur d'hidrogen, clor, amoníac, clorur d'hidrogen, fosgè i acrilonitril. Aquestes substàncies a mesurar són les que poden produir accidents amb núvol tòxic que afecti a l'exterior de les empreses regides per la normativa Seveso d'acord a la direcció general d'Indústria.

Repartiment

Així, al polígon nord està previst instal·lar-hi 175 sensors, en ubicacions properes a l'A-27 i l'N-240. En concret seran 59 de diòxid de sofre, 26 d'òxid d'etilè i 90 de sulfur d'hidrogen. Al polígon sud i al Port de Tarragona es col·locaran 400 sensors més. Seran 43 de diòxid de sofre, 93 de clor, 48 d'amoníac, 67 d'òxid d'etilè, 51 de clorur d'hidrogen, 67 de fosgè i 31 d'acrilonitril. Els sensors s’instal·laran en diferents suports com fanals d'enllumenat (127), torres elèctriques (97), pals de formigó de torres d'electricitat (57), parets d'edificis (11) o pals de fusta de cablejat elèctric (17).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: