Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Roda de Berà torna a demanar a la Generalitat la reobertura del consultori de la platja

Aquesta és la cinquena moció des de 2017 que s’aprova per unanimitat en un plenari demanant a Salut que reobri aquest centre mèdic

Ja han passat quinze anys des del tancament del centre d’atenció primària de la zona costanera de Roda de Berà Ja han passat quinze anys des del tancament del centre d’atenció primària de la zona costanera de Roda de Berà AJUNTAMENT DE RODA DE BERÀ
Salut Redacció Infocamp
Dissabte, 02 Desembre 2023 18:07

Han passat quinze anys des del tancament del centre d’atenció primària de la zona costanera de Roda de Berà, que donava servei i atenció als veïns i veïnes d’aquella zona, així com als visitants.

Des de llavors, l’Ajuntament no ha deixat de demanar a la Generalitat de Catalunya que reobri aquest centre ateses les necessitats de la població rodenca i també hi ha hagut diferents iniciatives al Parlament de Catalunya, presentades per diversos grups polítics amb representació al consistori, la darrera d’elles portada a la comissió de Salut del Parlament, el passat 2 de novembre, per En Comú Podem.

La moció conjunta aprovada dijous al vespre pel Ple amb el suport de tots els grups municipals és la cinquena que s’aprova amb el mateix objectiu des de 2017, per donar resposta als dèficits que pateix l’atenció primària actualment al municipi. Des de la regidoria de Salut, encapçalada per Rosana Dorantes durant el passat mandat, i actualment per Remei Gavaldà, també s’ha mantingut diferents reunions amb la Xarxa Santa Tecla.

Segons expressa el govern de Roda "la necessitat és real". Només en els barris de Costa Daurada, Berà, Marisol, Francaset, Mas Roig i el Roc de Sant Gaietà hi ha actualment 1.193 habitatges amb persones empadronades i una població flotant, durant els mesos d’estiu, d’unes 9.000 persones, les qui serien usuàries d’aquest CAP. A més a més, durant els darrers quatre anys, l’increment del padró municipal ha estat molt important a tot el municipi, però cal destacar l’increment poblacional del 40% en els barris abans esmentats, propers a aquest consultori mèdic i que es beneficiarien de la reobertura.

Fa uns mesos la Federació d’Associacions de Veïns va iniciar una recollida de signatures perquè el Departament de Salut reobrís aquesta instal·lació per oferir un servei digne i de primera necessitat. El 3 de novembre es van presentar per registre d’entrada les prop de 1.000 signatures recollides, les quals es faran arribar a la Generalitat conjuntament amb la moció aprovada pel plenari, instant-la “a la ràpida reobertura del CAP de la Costa Daurada amb els serveis de Medicina de Família i Pediatria”, diu la moció. Perquè això sigui possible, el Ple demana a la Generalitat que inclogui una partida pressupostària als pressupostos de 2024 per a la seva reobertura.

La diferència i la importància respecte a altres mocions anteriors, va assegurar l’alcalde, és que “aquesta els arribarà avalada per un miler de signatures de la ciutadania. No serà fàcil que el Departament de Salut hi destini recursos, però hem de seguir-lo intentant, perquè hi hagi una partida al pressupost de la Generalitat i, més important, que s’executi”, va dir Pere Virgili.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: