Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou acull una exposició d'escultures de gran format al Passeig Jaume I

Les peces, que es podran veure fins el 17 de setembre, permeten interactuar amb el públic

'Respira art a Salou' és el nom de l’exposició col·lectiva d’escultures de gran format a l’aire lliure que es pot visitar al Passeig Jaume I de Salou 'Respira art a Salou' és el nom de l’exposició col·lectiva d’escultures de gran format a l’aire lliure que es pot visitar al Passeig Jaume I de Salou AJUNTAMENT DE SALOU
Art Redacció Infocamp
Dilluns, 11 Juliol 2022 00:29

'Respira art a Salou' és el nom de l’exposició col·lectiva d’escultures de gran format a l’aire lliure que es pot visitar al Passeig Jaume I de Salou, des d'ahir dissabte, 9 de juliol, i fins el 17 de setembre, organitzada per l'àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament, dins de la programació de l'Agenda d'Estiu 2022.

Els artistes que mostren les seves creacions són: Carlos Cuenllas (León, 1969), Cosme Paredes (Equador-León, 1947), Marta Pruna (Barcelona, 1970) i Natàlia Ferré (Tarragona, 1969).

Ahir dissabte, a la tarda, va ser oberta, oficialment, per l’alcalde, Pere Granados, i pel regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, acompanyats pels artistes Carlos Cuenllas i Marta Pruna. També hi van ser presents els regidors de Govern Julia Gómez, Jesús Barragán, Beatriz Morer i Yeray Moreno; així com les famílies dels artistes.

escultures gegants bolets Passeig Jaume I

L’alcalde de Salou va valorar, molt positivament, la mostra en aquests moments de l’estiu, perquè esdevé un bon atractiu cultural. Granados va assenyalar que les estructures i escultures són de gran qualitat i transformen l’espai urbà en una gran galeria d’art a l’aire lliure. Així mateix, va afegir que “l’objectiu d’aquesta exposició és que tant residents com visitants es topin amb les escultures, fent-los arribar la cultura”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, va explicar que “hem treballat molt per muntar aquesta mostra i triar aquelles obres que s’adaptessin més al nostre passeig”. També va assenyalar que “des de l’àrea, la nostra voluntat és que les persones respirin art als carrers, i reforçar la idea que Salou és cultura”.

El lleonès Carlos Cuenllas exposa tres estructures fetes amb diferents materials: ferro, acer inoxidable (icona característica seva) i polièster combinat amb acer inoxidable. Es tracta d’un cotxe, creat, exclusivament, per a aquesta exposició; d’una estructura tubular que reflecteix els objectes com un mirall i també s’integra molt bé en l’espai; i un conjunt de bolets d’acer galvanitzat i polièster de colors, que indiquen un canvi d’escala en relació a la mida natural i també són una versió artificial d’un producte de la natura. Aquesta darrera obra, segons explica l’autor, té com a objectiu fer una reflexió sobre l’ecologia.

Per la seva banda, Marta Pruna, que es defineix com una “creadora d’espais a la natura”, ha portat a Salou una escultura en pedra. Un cub de cinc tones de pes, treballat com la gàrgola d’una església romànica, que mostra persones movent-se de forma gregària. Aquesta obra va ser iniciada el 2012, segons explica l’autora, que treballa “el camí dels 7 sentits” per “connectar amb els altres de manera silenciosa”.

El tercer artista, l’equatorià afincat a León des de fa 20 anys, Cosme Paredes, mostra dos animals elaborats amb planxa de ferro, un cavall i un lleó. Destaca, de la seva trajectòria, els aprenentatges fets amb l’artista equatorià Oswaldo Guayasamín. Actualment, treballa la figura humana, però els seus inicis foren amb animals.

Per últim, Natàlia Ferré, escultora, ceramista, pintora y galerista, porta, en aquesta ocasió, l’escultura Glauca, feta amb ciment amb estructura de ferro i el cap, amb ceràmica. Recordem que aquesta artista és autora de l’escultura en homenatge a les Puntaires, que es troba al passeig Jaume I; i també la peça en homenatge al Ball de Bastons, situada a la plaça que hi ha darrera l’Església Santa Maria del Mar.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: