Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Identificat el pintor del quadre que retrata el Segur de Calafell desaparegut

L’autor és Albert Clota i Gras, paisatgista barceloní que va rebre l’encàrrec d’elaborar aquesta obra cap a 1987

Núria de la Rosa, filla del pintor Albert Clota, amb l'alcalde Ramon Ferré, davant del quadre Núria de la Rosa, filla del pintor Albert Clota, amb l'alcalde Ramon Ferré, davant del quadre AJUNTAMENT DE CALAFELL
Art Redacció Infocamp
Dilluns, 27 Febrer 2023 00:23

Ja està identificat l’autor del quadre que, des de fa poc, es pot veure a l’alcaldia de Calafell i que retrata un Segur de Calafell desaparegut. El pintor és Albert Clota i Gras (Barcelona, 1928), artista bàsicament paisatgista, que va rebre un encàrrec, cap a 1987, del matrimoni format per Josep Lluís de la Rosa i Marina Queralt.

L’obra es va elaborar a partir de fotografies antigues de l’entorn del torrent de la Casa Vella, i s’hi veu la masia que s’anomenava així, ja desapareguda, i l’ermita romànica de Sant Miquel, que encara existeix. També els camps que envoltaven aquestes edificacions.

Així ho han explicat els descendents de la família, que han donat l’obra a l’Ajuntament. Núria de la Rosa diu: “Hem hagut de vendre la casa dels meus pares i nosaltres no ens podíem fer càrrec, per falta de lloc, d’un quadre de dimensions tan grans”. De la Rosa afegeix que “el pare sempre ens deia que el dia que ell faltés, aquest quadre no s’havia de perdre i que el seu desig era que es donés a l’Ajuntament”.

Albert Clotas i Gras va començar la seva activitat professional com a pintor l’any 1946. Va especialitzar-se en procediments murals sobre làmines metàl·liques i tècniques a l’oli. És un gran dibuixant, raó per la qual en la seva obra predomina la línia sobre el color, però sense renunciar a les possibilitats cromàtiques, tot buscant ombres, clarobscurs i matiços ambientals.

L’obra de Clotas es troba en moltes col·leccions públiques i privades i s’exhibeix en exposicions individuals i col·lectives. També és habitual en les subhastes a les principals sales catalanes del sector.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: