Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Puigdemont diu que Rajoy "té una immensa por a obrir les urnes i que es demostri que la seva recepta no ha funcionat"

El cap de llista de Junts per Catalunya remarca que aquestes eleccions són "anormals" perquè no estan convocades "en situació de normalitat democràtica"

El cap de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, compareix davant els mitjans a Brussel·les per valorar el transcurs de la jornada electoral El cap de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, compareix davant els mitjans a Brussel·les per valorar el transcurs de la jornada electoral JOSÉ SOLER/ ACN
Catalunya ACN
Dijous, 21 Desembre 2017 15:16

El cap de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha dit aquest dijous que el president espanyol Mariano Rajoy "té una immensa por a obrir les urnes i que es demostri que la seva recepta no ha funcionat" i ha alertat que "votar qualsevol dels partits del 155 és obrir la porta a continuar amb el règim de la por". Puigdemont ha comparegut al centre de convencions de Brussel·les on es farà el seguiment de la jornada electoral, que ha definit com "anormal" i que no està convocada "en situació de normalitat democràtica".

Amb el logotip de la Generalitat al darrere amb el rètol 'Govern legítim'' el cap de llista ha assenyat que aquestes eleccions se celebren "amb candidats a la presó i a l'exili, amb atemoriment i intervenció del nostre país i les nostres institucions". El candidat ha confiat que del resultat de les eleccions "pugui sortir la manera de recuperar aquesta normalitat i acabar amb l'alteració de la democràcia i la retallada de llibertats que ens ha imposat el 155" i espera que "malgrat tots els impediments tothom pugui exercir el seu vot, que no hi hagi coaccions de cap tipus".
Preguntat sobre la compareixença d'aquest dimecres del delegat del govern espanyol; Enric Millo, amb el logotip de la Generalitat al darrere, Puigdemont ha dit que "no té cap dret ni està legitimat ni l'ha autoritzat ningú a comparèixer amb el logotip d'una institució de la qual no ha estat escollit per representar". En aquest sentit, ha remarcat que pertany a una força política que "amb feines arriba al 9% dels vots i no es pot arrogar la representació d'una institució secular i històrica de tots els catalans".

El candidat ha afegit que Millo ha fet "un ús inadequat" però que no li sorprèn perquè "el que ha anat fent el PP d'ençà com a mínim del recurs a l'estatut és voler subvertir les decisions el Parlament, de les Corts i del mateix referèndum, per fer que les coses siguin exactament com vol el PP".

Puigdemont no ha volgut fer un pronòstic de les eleccions però ha dit que "la recepta de Rajoy no funcionarà per mes que hi hagi hagut 155, violència, ens hagi empresonat i ens hagi enviat a fora, que hagi retallat les institucions i hagi intervingut la nostra economia". Al respecte, ha dit que després d'aquestes eleccions "li haurem de demanar que canviï de recepta".

Un centenar de mitjans acreditats

El president Carles Puigdemont i els consellers cessat per l'aplicació del 155, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Meritxell Serret i Antoni Comín, seguiran la jornada electoral al centre de convencions Square-Brussels Meeting Centre. Un centenar de mitjans d'arreu del món s'han acreditat per seguir la compareixença. A la nit electoral també hi seran un centenar de persones de la comunitat catalana a Brussel·les.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: