Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El ple del Parlament per debatre sobre el bloqueig de la investidura serà dijous al matí

Torrent ha traslladat la data als portaveus dels grups parlamentaris

El president del Parlament, Roger Torrent, acompanyat dels membres de la Mesa Eusebi Capdepadrós i Josep Costa, camí de la reunió de la Mesa del Parlament i la Junta de Portaveus del 23 de febrer El president del Parlament, Roger Torrent, acompanyat dels membres de la Mesa Eusebi Capdepadrós i Josep Costa, camí de la reunió de la Mesa del Parlament i la Junta de Portaveus del 23 de febrer MARTA SIERRA/ ACN
Catalunya ACN
Dissabte, 24 Febrer 2018 08:55

El ple del Parlament per debatre sobre el bloqueig de la investidura serà dijous que ve a partir de les 10 hores. Així ho ha traslladat el president del Parlament, Roger Torrent, als portaveus dels grups parlamentaris segons fonts de la presidència de la cambra catalana. La Mesa i la Junta de Portaveus d'aquest divendres han acordat que se celebrés un ple la setmana que ve per debatre totes les propostes de resolució sobre la investidura presentades pels grups. De moment Cs, JxCat, PSC, PPC i Catalunya En Comú han registrat la seva pròpia proposta de resolució. JxCat ho ha fet en solitari al marge d'ERC tot i que continuen les negociacions sobre al legislatura. Un gest que ha molestat els republicans.

JxCat ha registrat aquest matí en solitari una proposta de resolució que vol que el Parlament "ratifiqui la confiança a Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, i exigeix que cessin les ingerències del govern de l'Estat davant les instàncies jurisdiccionals i el Tribunal Constitucional que pretenen impedir la materialització d'aquesta voluntat democràtica dels representants del poble de Catalunya”. El text presentat no utilitza el terme investidura per referir-se a Puigdemont. Un fet que obre la porta a un pas al costat de Puigdemont però des de JxCat, el portaveu Eduard Pujol ha insistit que continua sent el candidat a la investidura.

Per la seva banda, el PSC-Units ha registrat una proposta que vol que el Parlament manifesti que ja ha començat a córrer el compte enrere dels dos mesos per intentar la investidura. A més, el text dels socialistes insisteix en la necessitat que el Parlament "investeixi el més aviat possible un president o presidenta que pugui exercir legalment i plenament les seves funcions i sigui capaç de formar un govern estable" amb "respecte al marc constitucional i conforme a l'Estatut".

En la mateixa línia, el text del PPC també vol que el Parlament declari obert el termini de dos mesos per intentar la investidura. A més, la proposta de resolució dels populars constata que davant una proposta de candidatura "impossible" s'ha generat un "bloqueig institucional".

La proposta de resolució de Cs denuncia "l'intent de patrimonialització" de les institucions i constata que s'ha d'acabar amb la situació de bloqueig de la investidura. Així mateix, insta el president del Parlament a arbitrar els mecanismes necessaris perquè la investidura es pugui abordar conforme el reglament del Parlament, l'Estatut i la Constitució de "manera immediata".

Per la seva banda, la proposta de resolució de Catalunya en Comú-Podem demana que es convoqui un ple d'investidura amb un candidat "efectiu" alternatiu a Carles Puigdemont.

En el ple de dijous que ve es farà el debat de les propostes de resolució presentades de manera conjunta. Cada grup parlamentari tindrà 15 minuts per intervenir, hi haurà un torn per presentar les esmenes si se'n presenten i, finalment, es farà la votació de les diferents propostes de resolució. Segons la presidència del Parlament, s'ha triat aquesta fórmula per tal de compactar el debat tenint en compte que totes les propostes de resolució fan referència a la situació sobre la investidura. El termini per presentar esmenes acabarà dimarts a les 14 hores.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: