Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Rajoy a Rivera sobre el 155: "Cal deixar de banda l'ansietat, no resol res en una situació tan complexa"

El president espanyol promet que apostarà per "l'enteniment i la concòrdia" però a la vegada garanteix "el compliment de la llei i la Constitució"

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant la sessió de control al Senat, el 8 de maig El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant la sessió de control al Senat, el 8 de maig TÀNIA TÀPIA / ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 15 Mai 2018 07:27

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha llençat un missatge al president de Cs, Albert Rivera, que demana mantenir el 155 tot i que hi hagi nou Govern a Catalunya. En una declaració velada a Rivera, el president espanyol a fet una apel·lació a la "mesura, la tranquil·litat i a deixar de banda l'ansietat". "No ens condueix enlloc, no resol res i no és el que en aquests moments han de tenir les persones per abordar una situació tan complexa", ha manifestat. Rajoy, que no ha acceptat preguntes, també ha reconegut que no li ha agradat el missatge del futur president, Quim Torra, però que jutjarà "els fets i no les paraules". De cara al futur Govern, ha afirmat que apostarà "per l'enteniment i la concòrdia" però, a la vegada, ha llençat un missatge de fermesa. "De la mateix manera que dic això perquè ho sento també dic que la llei, la Constitució i la resta de l'ordenament jurídic es complirà, que ningú s'enganyi", ha manifestat des de Segovia pocs minuts abans que Torra sigui investit 131è president de la Generalitat.

Rivera ha insistit aquest matí a Rajoy que s'assegui a negociar amb Cs per buscar la via de mantenir el 155. L'acord del Senat recull que, un cop format Govern, l'aplicació d'aquesta mesura decau automàticament. Des de Cs, però, volen que es mantingui fins que hi hagi una declaració "nítida i explícita de final del procés" i els líders independentistes "demanin perdó".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: