Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El govern de Flandes troba inèdit i "molt poc amigable" que Espanya retiri l'estatus diplomàtic al seu delegat

Geert Bourgeois anuncia en una entrevista a la ràdio pública flamenca que convocarà l’ambaixadora espanyola a Bèlgica

El president de Flandes, Geert Bourgeois, abans de la reunió al Palau de la Generalitat amb Quim Torra, el passat 17 de juliol El president de Flandes, Geert Bourgeois, abans de la reunió al Palau de la Generalitat amb Quim Torra, el passat 17 de juliol RAFA GARRIDO / ACN
Catalunya ACN
Dimecres, 17 Octubre 2018 21:18

El ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois, considera que la retirada de l’estatus diplomàtic al seu delegat a Espanya és un acte “molt poc amigable”, inèdit en la història de la Unió Europea. Així ho ha assegurat Bourgeois aquest dimecres en una entrevista amb la ràdio pública flamenca Radio 1 (VRT), després que dimarts al vespre el ministeri d'Afers Exteriors espanyol retirés l'estatus diplomàtic a André Hebbelinck per les crítiques del president del parlament flamenc, Jan Peumans, sobre l'Estat espanyol. El ministre-president flamenc defensa fer valdre la llibertat d’expressió i la separació de poders ja que Hebbelink és el delegat del govern flamenc, el poder executiu, mentre que Peumans representa el poder legislatiu.

Bourgeois ha indicat també la seva intenció de “convocar” l’ambaixadora espanyola a Bèlgica, Beatriz Larrotcha, per mantenir-hi una trobada en persona el més aviat possible. Amb tot, Bourgeois ha matisat que encara no ha rebut cap notificació oficial i que l’anunci va fer-se amb una “nota verbal” a l’ambaixador belga.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: