Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vidal: "Defensar Catalunya és entendre que l'adversari és Vox i el PP, no Yolanda Díaz"

Els comuns inicien la campanya apel·lant al "camí de la remuntada" i retreuen a ERC que doni el 23-J "per perdut"

La candidata de Sumar-En Comú Podem per Barcelona, Aina Vidal La candidata de Sumar-En Comú Podem per Barcelona, Aina Vidal GERARD ARTIGAS
Catalunya ACN
Divendres, 07 Juliol 2023 00:38

La cap de llista de Sumar-En Comú Podem per Barcelona, Aina Vidal, ha retret a ERC i al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que donin les eleccions del 23 de juliol "per perdudes" i ha assegurat que "defensar Catalunya és entendre que l'adversari és Vox i el PP, no Yolanda Díaz". "Defensar Catalunya és que hi hagi un govern d'esquerres a l'Estat que ens miri, dialogui i ens permeti seguir avançant", ha dit des de la Rambla Nova de Tarragona, on ha acompanyat el candidat per aquesta circumscripció, Félix Alonso, amb la líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach. Vidal ha advertit que el 23-J "va de continuar avançant o de retrocedir al segle XIX" i ha deixat clar que "només hi ha dues opcions: PP i Vox o Sumar i el PSOE".

Davant de prop de 200 persones, la candidata al Congrés ha assegurat que Sumar "ha obert el camí de la remuntada" per arrabassar a la dreta i la ultradreta la victòria que li auguren moltes enquestes. Alhora, ha alertat que "els escons de Tarragona seran decisius": "Cada escó de Sumar és un escó menys per a la dreta". Barrar el pas a PP i Vox és el gran objectiu de la formació, que es reivindica com a clau per revalidar un govern de coalició amb els socialistes davant d'una dreta que "odia els catalans, la cultura, els drets LGTBI, la pujada del salari mínim, la reforma laboral dels contractes indefinits i els impostos a les grans fortunes".

Sumar-En Comú Podem ha escollit Tarragona per arrancar la campanya electoral espanyola com a "declaració d'intencions" per desmarcar-se d'un centralisme de Barcelona que han denunciat i assenyalar la importància de revalidar l'escó que van obtenir el 2019 en aquesta província. En aquest sentit, Vidal ha afirmat que el resultat dels comicis "marcarà la propera dècada" i ha animat a votar pels drets laborals, de les dones i del col·lectiu LGTBI. "Aquestes eleccions no van de Vox ni del PP, van de nosaltres, de vosaltres i de totes les persones treballadores", ha proclamat.

"A independentistes i no independentistes"

Albiach ha fet una crida al vot d'"independentistes i no independentistes per tenir un govern progressista a l'Estat". "Necessitem anar totes de la mà", ha subratllat. Ha coincidit amb Vidal que "defensar Catalunya es diu Sumar-En Comú Podem" i ha garantit que "és l'únic vot per blindar i defensar Catalunya".

La líder dels comuns al Parlament ha carregat contra ERC per "assenyalar Yolanda Díaz i no Vox" i ha retret als republicans que "s'equivoquen d'adversari". Alhora, ha recriminat a Junts que "no és el mateix tenir un govern del PP i Vox que d'En Comú Podem i del PSOE".

Fèlix Alonso i l'antipolítica

El cap de llista per Tarragona ha reivindicat el seu llegat com a diputat al Congrés i ha criticat "l'antipolítica" i "que la gent més feble no s'adoni que apartar-se de la política va en contra dels seus propis interessos".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: