Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vidal proposa una estratègia estatal per obligar les empreses a garantir el benestar dels empleats en episodis de calor

La candidata dels comuns avisa que hi ha treballadors que "posen la vida en risc" per les altes temperatures

La cap de llista de Sumar-En Comú Podem per Barcelona, Aina Vidal, amb membres de la candidatura per Tarragona La cap de llista de Sumar-En Comú Podem per Barcelona, Aina Vidal, amb membres de la candidatura per Tarragona GERARD ARTIGAS / ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 11 Juliol 2023 23:22

La candidata de Sumar-En Comú Podem a les eleccions espanyoles del 23 de juliol Aina Vidal ha plantejat una estratègia estatal contra la calor extrema que obligui totes les empreses a condicionar els espais de treball per "garantir el benestar dels treballadors". "Necessitem nous drets climàtics i això té a veure amb els treballadors a l'aire lliure", ha dit des de Vila-seca, on ha participat en un acte amb membres de la candidatura per Tarragona i treballadors de PortAventura. Precisament, ha posat els empleats del parc com a exemple de gent "fent hores en plena onada de calor exposant-se a unes altes temperatures i amb molt poques ajudes per resistir el dia a dia".

Vidal ha advertit aquest dimarts que hi ha treballadors que "posen la vida en risc". Per aix`, vol "seguir ampliant" les mesures que ja són obligatòries per als obrers del camp i la construcció, com la prohibició de treballar durant les onades de calor, i que les empreses garanteixin "més ombres, descansos, una vestimenta adequada que permeti seguir respirant i que s'ampliïn els descansos".

L'anunci dels comuns coincideix amb la publicació aquest dilluns de xifres de mortalitat per calor a Europa. Segons l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), el 2022 61.672 persones van morir a causa de l'extrema calor al continent, 1.772 de les quals a Catalunya i 11.324 al total de l'estat espanyol. "Estem en una crisi climàtica i això vol dir que no ens podem permetre cap luxe", ha alertat la cap de llista dels comuns, que ha vinculat aquesta situació a la transició energètica i a la projecció de grans infraestructures com el complex turístic que Hard Rock vol fer al Tarragonès.

Sobre aquest equipament, ha recordat que hi ha un "dèficit hídric" arreu del país però especialment al Camp de Tarragona i ha assegurat que el projecte de Hard Rock forma part de "propostes del passat". És per això que ha reclamat un "canvi de rumb" a la Generalitat perquè l'aturi i també replantegi "grans infraestructures com el quart cinturó i l'ampliació de l'aeroport del Prat".

Quant a la transició energètica cap a un sistema més sostenible, ha demanat que sigui "justa i acompanyada" i que es faci "parlant amb el territori". Tot i que defensa fer avenços cap a la generació d'energia verda i una indústria no contaminant –contemplant també el tancament de plantes–, ha reconegut que cal evitar "imposicions absurdes" que es poden superar amb el diàleg amb les parts afectades. "Aquesta transició o és justa o no ho és", ha resumit.

Yolanda Díaz guanya el cara a cara

Vidal també ha valorat el cara a cara televisiu entre el president espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, i l'ha considerat "una decepció" perquè no va abordar qüestions com els problemes dels joves ni la crisi climàtica . "Va ser un debat de crits, soroll i retrets en què van faltar propostes d'absolutament tot", ha criticat. La vencedora del cara a cara, ha dit, "va ser Yolanda Díaz des de l'ombra".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: