Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els comuns volen convertir l'ICO en un banc públic que ofereixi hipoteques "molt millors" que les entitats privades

Vidal alerta que el codi de bones pràctiques bancàries de Calviño és "un autèntic desastre"

Els candidats de Sumar-En Comú Podem a les eleccions espanyoles, Aina Vidal i Fèlix Alonso Els candidats de Sumar-En Comú Podem a les eleccions espanyoles, Aina Vidal i Fèlix Alonso GERARD ARTIGAS / ACN
Catalunya ACN
Dissabte, 15 Juliol 2023 01:34

La candidata de Sumar-En Comú Podem al Congrés a les eleccions espanyoles Aina Vidal ha proposat convertir l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) en un banc públic "que permeti no només finançar projectes, sinó també finançar hipoteques molt millors". Ha llançat aquesta iniciativa en declaracions a la premsa des de Reus, on l'ha acompanyat el cap de llista per Tarragona a la candidatura al Congrés, Félix Alonso. Vidal ha apostat perquè l'ICO es converteixi "en una banca pública que pugui fer hipoteques en unes condicions molt millors de les que ofereix la banca privada" després de constatar, ha dit, que el codi de bones pràctiques bancàries impulsat per la vicepresidenta econòmica Nadia Calviño "ha sigut un autèntic desastre".

"No ha servit absolutament per a res", ha lamentat, i ha qüestionat que el sector bancari "motu proprio i de bona fe" vulgui "reduir alguns dels abusos" que els ha acusat de cometre. "No pot ser que a dia d'avui segueixin abusant de forma tan impune", ha afegit, per això ha proposat també un bo de 1.000 euros per a les famílies hipotecades perquè puguin afrontar l'augment de quotes i buscar "una fórmula" que obligui les entitats a canviar els tipus de variable a fix si el client ho demana.

Per la seva banda, Alonso s'ha congratulat per la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que demana que es comprovi que les hipoteques referenciades a l'índex de referència de préstecs hipotecaris (IRPH) es van signar quan el client havia rebut tota la informació sobre el que estava contractant. El candidat tarragoní ha considerat que la decisió del TJUE "ha demostrat" les "pràctiques abusives" de la banca i s'ha compromès des del Congrés a "buscar una fórmula contra els abusos bancaris". "No és únicament l'IRPH, podem fer memòria del que ha fet tots aquests anys la banca: clàusules terra, comissions d'obertura, etcètera", ha plantejat

Vidal demana explicacions a Marlaska

Sobre la investigació de 'La Directa' que ha destapat una nova infiltració de la Policia Nacional en una organització independentista, aquest com a Girona i Salt, Vidal ha deplorat que "no és el primer cas" i ha instat el ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, a "donar explicacions". Alhora, ha garantit que "tan bon punt les Corts tornin a constituir-se" exigiran claredat sobre aquesta qüestió "al ministre competent, que esperem que no sigui Marlaska".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: