Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Feijóo guanya el 23-J però lluny de sumar amb Vox i Sánchez aguanta però queda en mans dels independentistes

La ultradreta i Sumar queden frec a frec (33 diputats contra 31) i l'independentisme perd 9 escons

Repartiment d'escons a a Espanya a les eleccions generals del 23-J Repartiment d'escons a a Espanya a les eleccions generals del 23-J GUIFRÉ JOAN
Catalunya ACN
Diumenge, 23 Juliol 2023 23:46

El PP d'Alberto Núñez Feijóo ha guanyat les eleccions del 23 de juliol al Congrés dels diputats amb el 98,2% del vot escrutat. Els conservadors han aconseguit 136 diputats i s'han imposat per 14 al PSOE de Pedro Sánchez, que s'ha quedat en 122. Per darrere, la ultradreta de Vox ha mantingut la tercera posició de fa 4 anys malgrat perdre 19 escons, de 52 a 33, mentre que el Sumar de Yolanda Sánchez ha mantingut la quarta posició que el 2019 va aconseguir Podem però amb 5 diputats més, de 26 a 31. D'aquesta manera el bloc de la dreta s'ha imposat al de l'esquerra (169 diputats contra 153), però cap dels dos blocs suma majoria absoluta. Els pactes tindran, així, un paper a jugar a partir de dilluns.

El PP ha aconseguit rendibilitzar el canvi de líder, de Pablo Casado a Alberto Núñez Feijóo, i ha estat el gran triomfador de les eleccions. El gallec ha aconseguit passar dels 89 diputats que el madrileny va aconseguir el 2019 a 136, és a dir, 47 més. El PSOE de Pedro Sánchez també ha millorat resultats però només en 2 diputats, de 120 a 122.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: