Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Vendrell, "Capital de la Cultura Catalana 2020", estrena logotip

El logotip del dissenyador gràfic calafellenc Andreu Robusté es caracteritza per ser optimista, dinàmic i integrador

La imatge gràfica que identificarà El Vendrell, "Capital de la Cultura Catalana 2020" La imatge gràfica que identificarà El Vendrell, "Capital de la Cultura Catalana 2020" CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 13 Març 2019 16:18

La Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell ha acollit la presentació del logotip guanyador del concurs per escollir la imatge que identificarà al Vendrell com a "Capital de la Cultura Catalana 2020". La imatge és obra del dissenyador gràfic Andreu Robusté, nascut a Calafell, i que actualment, després de 10 anys treballant en agències de publicitat, treballa com a freelance. En total, al concurs s’hi han presentat 31 dissenys.

La regidora de Cultura, Eva M. Serramià, ha destacat que el disseny de Robusté ha agradat especialment al jurat per ser un logotip “alegre, optimista, que fuig dels estereotips d’imatges o personatges del patrimoni cultural del Vendrell, i que en canvi, és representatiu de la cultura popular, de la inclusió, de la cohesió i en el qual tothom s’hi pot sentir identificat”.

Xavier Tudela, Eva M. Serramià i Andreu Robusté han presentat el nou logotip: 

Presentació Logotip El Vendrell Cap Cult 2020

L’autor del disseny guanyador, Andreu Robusté, ha explicat tot el procés fet de conceptualització. L’objectiu de la plasmació gràfica d’aquest treball, ha dit, “és aglutinar un seguit de conceptes, com ara la diversitat, el dinamisme, la cohesió social o la inclusió en correlació amb el gran activisme cultural del Vendrell”. I fer-ho, amb una proposta d’”imatge simple i moderna, en la qual cap persona, acció cultural o tradició popular s’hi senti exclosa”. Per tal d’aconseguir-ho, Robusté ha optat per la utilització del cercle com element geomètric simple i perfecte en tots els seus extrems i com a origen compositiu del conjunt que conforma la peça final. Una peça plena de colors i de cercles més petits, en el qual no només hi ha volgut plasmar la riquesa cultural del Vendrell sinó de tot l’àmbit català.

A l’acte de presentació del logotip també hi ha assistit Xavier Tudela, president de la Capital de la Cultura Catalana 2020, que l’ha qualificat “de moment simbòlic i alhora important”. I és que, segons Tudela, “a partir d’aquesta imatge la població del Vendrell té ja l'oportunitat d'adherir-se emocionalment a la capitalitat cultural". En relació al logotip guanyador, l’ha qualificat d’”integrador i trencador” i ha volgut emfatitzar que “representa tot allò que el Vendrell pot oferir i compartir”.

                                Una de les aplicacions del nou logotip: 

aplicació parada bus logo Vendrell Capital

Crida a la participació de les entitats

D'altra banda, des de la Regidoria de Cultura ja s’està treballant intensament en bastir la programació de l’any 2020. De moment, s’està tancant una fase de treball i reunions per involucrar les entitats culturals del municipi i recollir les seves activitats previstes així com les seves propostes. Properament, es farà també aquesta tasca semblant amb el teixit econòmic i social de la ciutat. Així mateix, ja s’ha elaborat un dossier de patrocinis i s’ha mantingut reunions amb la Conselleria de Cultura de la Generalitat i amb la Diputació de Tarragona per aconseguir suports per al projecte.

Segons ha explicat la regidora de Cultura també s’ha començat ja a treballar en el disseny dels tres actes principals de la capitalitat, per als quals s’apostarà fortament per creadors i producció pròpia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: