Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Casal la Violeta d'Altafulla oferirà una programació popular i oberta a tothom

El centre cultural combinarà els espectacles d'exhibició amb els nous talents del territori i les activitats d'entitats i escoles

El coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, amb la regidora de Cultura, Gemma Maymó, i el director artístic, Kike Colmenar, a l'escenari de la Violeta El coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, amb la regidora de Cultura, Gemma Maymó, i el director artístic, Kike Colmenar, a l'escenari de la Violeta JOSEP CARTANYÀ
Cultura Josep Cartanyà
Dijous, 25 abril 2024 14:49

"Obrir la Violeta a tot el poble amb una programació cultural popular, accessible i per a tothom". Amb aquestes paraules, el coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, ha definit l'objectiu de la nova etapa del Centre Cultural Casal la Violeta, que s'ha presentat aquest dijous en roda de premsa. Molinera ha estat acompanyat de la regidora de Cultura, Gemma Maymó, i del nou director artístic de l'equipament, Kike Colmenar. El tastet de la nova programació arribarà el proper 25 de maig, a les 20 h, amb el concert de la mallorquina Maria Jaume, que presentarà el nou disc 'Nostàlgia Arilines' al Baix Gaià.

Gemma Maymó ha anunciat que la nova temporada de la Violeta s'iniciarà el proper mes de setembre. La regidora de Cultura ha explicat que la programació "garantirà la polivalència" i combinarà els espectacles d'exhibició amb les propostes dels agents culturals de la comarca. Prèviament, durant aquests mesos de primavera i estiu, l'Ajuntament destinarà prop de 30.000 euros a dotar la sala amb un equip de so i de llums tècnicament adequat per als espectacles. També s'expropiarà un lateral de l'edifici per obrir una porta d'emergència i es definirà el pla d'usos de l'equipament. Maymó també ha volgut deixar clar que "la Violeta no ha estat tancada durant el període, entre juny del 2023 i abril del 2024", ja que s'hi han programat més de 40 activitats.

Els eixos de la nova progamació

El nou director artístic, Kike Colmenar, ha dit que els eixos de la nova programació seran la música, les arts escèniques (teatre i dansa), activitats familiars, cinema, documentals, audicions escolars, conferències i activitats de divulgació i reflexió envers el territori i el pensament contemporani. Colmenar aposta per situar la Violeta com un espai "referent" per presentar els nous treballs al Baix Gaià-Tarragonès i un lloc per als nous talents i creadors dels agents culturals i socials del territori.

Per acabar, el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, ha expressat la seva satisfacció per “aquesta nova etapa que comença amb la Violeta com a Centre Cultural obert”, i ha insistit: “Volíem fer les coses bé i això passava primer perquè la persona responsable de fer la programació de la Violeta no sortís d’una elecció a dit d’algú del nostre entorn polític, sinó d’un concurs obert, públic i transparent, i així ha estat la manera en què Kike Colmenar va guanyar el concurs”, al mateix temps, que ha agraït la seva feina feta des del seu nomenament.

Programació de maig i juny

El Centre Cultural Casal la Violeta iniciarà un tast dels eixos de la programació, que omplirà l’espai a partir de la tardor, els propers mesos de maig i juny, tal com ha avançat Kike Colmenar. En aquest cas, ha destacat el concert de la cantant mallorquina Maria Jaume, el dissabte 25 de maig, a les 20 hores.

Es tracta d’un concert presentació del nou disc ‘Nostàlgia Airlines’ al territori,  un dels àlbums més esperats d’aquest 2024 i que ha tingut una excel·lent rebuda per part de crítica i públic. En breu es posaran a la venda les entrades que es podran adquirir al portal web altafulla.cat, així com s'informarà de tota la programació d'aquests dos vinents.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: