Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Moll de Costa acull l'exposició '55 Urnes per la llibertat', homenatge als fets de l’1 d’octubre

La mostra estarà oberta al públic, fins al 17 d’octubre, al Refugi 1

Imatge d'arxiu d'una mostra de l'exposició itinerant '55 Urnes per la llibertat' Imatge d'arxiu d'una mostra de l'exposició itinerant '55 Urnes per la llibertat' ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Diumenge, 12 Setembre 2021 12:34

Aquest divendres, 10 de setembre a les 19:30 h, es va inaugurar l’exposició ’55 Urnes per la llibertat’ al Refugi 1 del Moll de Costa, un homenatge i memòria als fets de l’1 d’octubre. L’acte va comptar amb la presència de diverses personalitats del Comitè de Solidaritat de la Catalunya Nord, així com representants de l’Assemblea Nacional Catalana a Tarragona.

El president del Port, Josep M Cruset va assistir a l’acte i va agraïr l’assistència a totes les persones presents i va convidar a la ciutadania a visitar aquest projecte.

L'exposició ’55 Urnes per la llibertat’ mostra el treball d’una cinquantena d’artistes de Catalunya, de diferents tendències, de vàries generacions, des de les Terresde l’Ebre a París, tots ells i elles, participant amb obra que fa visible el seu compromís amb la voluntat de llibertat que la societat catalana ha reivindicat de manera pacífica en els darrers anys.

Els i les artistes van disposar d’una de les urnes del referèndum de l’1-O per fer la seva creació i mostrar el seu compromís amb la democràcia i amb el dret a decidir. Els artistes han cedit el seu treball de manera gratuïta per ajudar a aconseguir els objectius del projecte: fer memòria i escriure la història. En el llibre editat amb l’exposició la reproducció en color de cadascuna de les peces de l’exposició va acompanyada d’un text on cada un dels 55 artistes reflexiona al voltant del significat de la seva obra i de la seva visió personal sobre el referèndum i els fets de l’1 d’octubre.

L’exposició va iniciar el seu recorregut a Brussel·les, inaugurada pel conseller Lluís Puig i a continuació va viatjar a Perpinyà on va ser presentada pel president  de la Generalitat, QuimTorra, que també la va inaugurar a Barcelona. La mostra va viatjar posteriorment a Girona, Vilanova i la Geltrú, Olot, Calella, Vic, Reus, Tortosa, Sant Cebrià, Cadaqués i Lleida.

Horaris de l’exposició

L’exposició, d’accés lliure, estarà oberta fins al 17 d’octubre. Durant el mes de setembre l’horari de visites serà de dimarts a dissabtes de 10 h a 13 h i de 17 h a 20 h. Durant el mes d’octubre l’horari serà modificat i serà de 10 h a 13 h i de 16 h a 19 h. En tots dos casos els diumenges i festius romandrà oberta d’11h a 14 h. Els dilluns, el Refugi 1 estarà tancat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: