Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El FIC-CAT atorgarà el Premi Montserrat Carulla 2024 a Isona Passola

Els organitzadors lliuren la distinció per la seva "destacada" filmografia i per ser una dona "referent" al sector

La productora Isona Passola La productora Isona Passola CEDIDA
Cultura ACN
Dimecres, 08 Mai 2024 13:39

El FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema en Català, atorgarà el Premi Montserrat Carulla 2024 a la productora Isona Passola. El comitè organitzador considera que es mereix aquesta distinció per la seva "destacada filmografia", pel seu compromís amb la llengua i cultura catalanes i per ser una "dona referent" del cinema català. Llicenciada en Història Contemporània, Passola és productora, guionista i directora cinematogràfica i va ser presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català del 2013 al 2021. Recentment, ha estat la impulsora de la reobertura dels cinemes Texas de Barcelona. Enguany, el certamen, que se celebrarà a Roda de Berà de l'1 al 8 de juny, gira al voltant de la temàtica Cinema i Literatura.

El Premi Montserrat Carulla es va instaurar en la 14a edició del FIC-CAT en record i agraïment a la "gran" actriu de teatre, cinema i televisió, qui va estar vinculada de forma desinteressada al certamen des de la primera edició. El primer guardó es va entregar al fundador del festival i actual president de l'Associació FIC-CAT, Antonio Barrero. En la segona edició, el reconeixement es va lliurar al desaparegut cineasta Ventura Pons.

Passola és fundadora de Massa d'Or Produccions, des d'on ha fet llargmetratges, documentals i TV movies, entre els quals destaquen El Mar (1999), Mirant al Cel (2008), Pa negre (2010) i Incerta glòria (2017). També ha dirigit els documentals Catalunya-Espanya (2009) i L'endemà (2014). Actualment, és la presidenta de l'Ateneu Barcelonès. El 2012 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: