Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC aposta per la transició energètica de la indústria del territori

Raquel Sans: "Cal preservar la qualitat dels llocs de treball que genera la indústria a casa nostra mentre caminem cap a la descarbonització"

La cap de llista d'ERC per la demarcació, Raquel Sans, amb el delegat del Govern, Àngel Xifré, i el president del Port de Tarragona, Agustí Segarra, durant la visita a la Vall de l'Hidrogen Verd La cap de llista d'ERC per la demarcació, Raquel Sans, amb el delegat del Govern, Àngel Xifré, i el president del Port de Tarragona, Agustí Segarra, durant la visita a la Vall de l'Hidrogen Verd ERC
Economia i negocis Redacció Infocamp
Dimecres, 08 Mai 2024 23:15

La descarbonització és l'objectiu que ERC té en el seu punt de mira quan es parla de noves formes d'industrialització. Raquel Sans, cap de llista per la demarcació, ha visitat la seu de la Vall de l'Hidrogen Verd i ha manifestat que "cal posar tots els esforços per tal que les empreses del sector compleixin el repte marcat per la Unió Europea l'any 2050. Per a fer-ho calen inversions a temps vista i per aquest motiu des del govern de la Generalitat, juntament amb la resta d'administracions, es busquen les sinergies perquè això pugui ser una realitat."

Sans ha posat en valor l'oportunitat d'innovació que té el Camp de Tarragona com enclavament estratègic amb la consolidació dels llocs de treball de qualitat que genera la indústria instal·lada al territori. Ha recordat que "la mitjana salarial dels treballadors és un 11% superior a la resta de sectors productius i aquest és un actiu que hem de preservar".

Per això, els republicans volen continuar apostant per l'economia regenerativa i la transició verda. Per Esquerra, "és important també seguir invertint per altres polítiques d'acompanyament d'aquest canvi, com són la descarbonització de la indústria o la transició energètica, amb apostes com l'impuls de les energies renovables o altres nous vectors energètics, com per exemple, l'hidrogen verd".

Aquesta nova política industrial que planteja Esquerra Republicana "és més necessària que mai, donades les necessitats d'inversió massiva de les empreses en àmbits estratègics com la descarbonització i la digitalització dels seus processos". Segons la candidata republicana, "les empreses necessiten afrontar grans inversions en un context de disrupció i, per tant, incert". I afgeix: "És més necessari que mai, cobrir les fallades de mercat amb polítiques clares i instruments ben dotats econòmicament, que serveixin per acompanyar les empreses en aquesta transició necessària, preservant i impulsant la competitivitat del teixit industrial català".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: