Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arriba el primer festival de vins rosats a l’Espluga de Francolí

Més de 20 cellers es reuniran al Celler Rendé Masdeu per oferir els seus productes el dia 11 de maig

Imatge del Celler Rendé Masdeu Imatge del Celler Rendé Masdeu CELLER RENDÉ MASDEU
Gastronomia Redacció Infocamp
Dimecres, 03 abril 2024 11:23

L’Espluga de Francolí acollirà el primer festival de vins rosats "Som vins". El municipi organitzarà aquest certamen aprofitant que “els vins rosats estan a l’alça” i amb l’objectiu de “valorar aquesta varietat de vins i trencar amb els tòpics estesos a l’ideari popular”.

“Som vins” tindrà lloc al Celler Rendé Masdeu el dia 11 de maig amb la intenció de descobrir al visitant els vins rosats que es produeixen en territori català. Es tracta d’una experiència 360 graus, amb els vins rosats com a epicentre, però en la que també hi tindran espai “els amants de la gastronomia, cultura i territori”.

El festival oferirà al llarg de tot el dia d’una àmplia proposta d’activitats que aniran des de la mostra i tast de vins, on hi haurà referències de més de 20 cellers diferents, fins al sopar gastronòmic, amb un menú ideat per maridar els vins rosats, passant per les activitats i la música en directe que amenitzaran la jornada. Les entrades tant pel festival, com per les activitats es podran adquirir de forma anticipada a la web somrosats.cat.

Taula d’experts

El festival ‘Som Rosats’ comptarà amb la col·laboració amb una taula d’experts del sector del vi, que ajudaran a donar a conèixer les característiques de la varietat, com: David Seijas, sommelier durant una dècada a El Bulli i professor a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona; Gabby Rossouw, certificada en WSET 3 i per la CEAC en Enologia i Sumilleria, i organitzadora de tours enoturístics catalans; Ramón Griño, sommelier i jurat dels Premis Vinari; Chus Brion, sommelier i fundadora de Thevinos; Felipe Arjona, sommelier i comercial de la botiga Carviresa Barcelona; Sara Olro, sommelier i influencer; Sergi Bernet, sommelier i fundador de l’espai de divulgació del sector ‘Vins and Grapes’; i Marc Miras, sommelier responsable de la botiga especialitzada Vallesana Degustació.

Unir aromes i tecnologia

Una de les activitats més innovadores del festival ‘Som Rosats’ serà el Circuit d’aromes del rosat, un espai sensorial i experiencial en què el visitant podrà esbrinar aromes associats a les varietats de raïm dels vins rosats, i que podrà trobar a la mostra.

L’espai del circuit inclourà informació com la zona vinícola d’on procedeixen les varietats, dades de consum o una guia de consells per tastar correctament els vins.

El què busca el Circuit d’aromes del rosat és ajudar el visitant a descobrir a fons la varietat unint sensacions amb l’aplicació de joc interactiva, on podrà continuar jugant a l’hora que realitza tastos guiats o tests de coneixement, per saber fins on arriba el seu coneixement dels vins rosats i optar a guanyar premis i lots regals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: