Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Teatret del Serrallo acull aquest dilluns una jornada per redescobrir la gastronomia romana

Tàrraco a taula, de la mà d’Arqueogastronomía, farà una acció formativa per a restauradors per mostrar i degustar el gàrum, una salsa molt preuada a l’Antiga Roma

La jornada, adreçada a professionals de l'hostaleria, se centrarà en mostrar i degustar el gàrum, una salsa que té origen en l’Antiga Roma i molt preuada per les elits de l'època La jornada, adreçada a professionals de l'hostaleria, se centrarà en mostrar i degustar el gàrum, una salsa que té origen en l’Antiga Roma i molt preuada per les elits de l'època ARQUEOGASTRONOMÍA
Gastronomia Redacció Infocamp
Dilluns, 29 abril 2024 06:47

L'entitat Tàrraco a taula, de la mà d’Arqueogastronomía, realitzarà aquest dilluns 29 d'abril, al Teatret del Serrallo, una jornada per a professionals centrada a mostrar i degustar el gàrum, una salsa que té origen en l’Antiga Roma i molt preuada per les elits de l'època.

La ‘Jornada del Gàrum’ és una acció formativa destinada a professionals del sector de l'hostaleria de Tarragona, on podran descobrir les característiques i ingredients de la cuina romana, base de la nostra actual cultura i dieta mediterrània, així com l'estructura i composició d'un banquet, els maridatges i vins més representatius d'època romana, les tècniques de cuina i conservació emprades en la gastronomia del Mediterrani Antic.

Aquesta és una de les activitats que l’entitat Tàrraco a taula vol anar desenvolupant durant tot l’any per reivindicar la cuina de casa nostra amb una mirada orgullosa al passat de Tàrraco.

La jornada

Aquest acte estarà dividit en dues parts: la primera serà una presentació més ben aviat teòrica explicant els orígens del vi romà i d’aquesta salsa, quins procediments i tècniques s’utilitzaven per crear-la mil·lenis enrere i quins eren els usos més habituals en la gastronomia de l’època i, a la vegada, quina cabuda pot tenir en la gastronomia tradicional i d’avantguarda de l’actualitat.

La segona part, tindrà com a protagonistes els sentits, a través dels quals els restauradors podran olorar, veure i tastar algunes de les sensacions organolèptiques que produeix el gàrum, per així mostrar el potencial que aquesta salsa d’una manera més directe a través dels nostres sentits.

L’acte anirà conduït per Arqueogastronomía, una entitat de Cadis que fa més de dues dècades que investiguen, recuperen, descobreixen i produeixen productes com el vi i, per exemple, el gàrum segons les instruccions que van deixar els romans mil·lennis enrere i que es poden reproduir actualment gràcies a la recerca i manteniment d’aquest patrimoni.

Entrades

L’enllaç per adquirir les entrades és: www.ticketic.org/ca/entrades/jornades-del-garum-2024

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: