Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Gessamí Caramés, xef: "A Salou, hi ha molts restauradors que es nota que estimen la seva feina"

La copresentadora del programa 'Cuines' de TV3 ha estat la persona convidada per presentar la fira 'Sabor Salou'

La xef Gessamí Caramés ha estat la persona convidada a la presentació de la fira gastronòmica 'Sabor Salou' La xef Gessamí Caramés ha estat la persona convidada a la presentació de la fira gastronòmica 'Sabor Salou' AJUNTAMENT DE SALOU
Gastronomia Redacció Infocamp
Dissabte, 04 Mai 2024 12:06

Gessamí Caramés és una dona positiva, creativa i emprenedora. Va néixer a l’Ametlla de Mar, al 1992, i es passa el dia entre fogons, ja que és xef del seu propi restaurant “Meleta de Romer”, situat a la seva població natal. Així mateix, la seva cara ens és coneguda perquè fa de copresentadora del programa 'Cuines', de TV3.

Aquest primer cap de setmana de maig, la veurem per la capital de la Costa Daurada, ja que és la persona convidada per presentar la fira gastronòmica ‘Sabor Salou’.

Com definiria Salou, des del punt de vista gastronòmic?

Salou es un municipi turístic, amb molt bons restaurants, on hi ha una cultura vanguardista, a nivell de cuina, amb una relació qualitat-assequible, i on es treballa amb producte i idees innovadores que s’ajusten a allò que busca el client.

Considera que Salou està en un camí ascendent pel que respecta a la gastronomia?

Sí, als restaurants de Salou cadascú hi fa una cuina diferent i es posicionen en un punt avançat a l’hora d’oferir l'oferta gastronòmica. Hi ha gent que fa cuina fusió, n’hi ha que aposten més pel territori; i també hi ha xefs que fan coses una mica més divertides o més fantasioses, com podria ser el 'Deliranto'. Però allò que és important és que hi ha diferents opcions. Hi ha molts restauradors que es nota que estimen la seva feina i que ho fan de cara a divertir-se ells i també a fer gaudir el client.

En quin sentit és el missatge que donarà a la fira ‘Sabor Salou’?

Sobretot, posar en valor aquest tipus d’esdeveniments. Per a mi, són imprescindibles, perquè, al final, són els que fan que els restauradors es puguin donar a conèixer una mica més. Atreuen gent, donen moviment i visibilitat al món de la restauració i al món de la gastrofilia.

Quins són els seus vincles amb Salou?

Coneixo molt Salou, perquè visc bastant a prop. Normalment, em moc per gastronomia, i sempre que tinc algun moment lliure m’hi escapo a menjar en algun restaurant. Fa poc, vaig estar en un tailandès espectacular! A més, m’agrada passejar-hi, perquè hi ha bon ambient i fa bon temps! És molt agradable de visitar!

Quines són les principals tendències en la cuina, actualment?

Jo crec que la cuina està en un moment bastant dolç, en relació qualitat-preu. Tothom està buscant oferir producte, tècnica i sobretot una gastronomia sostenible, a nivell de clients. S’està apostant per un tiquet mitjà d’uns 40 euros. La feina dels cuiners, avui en dia, és aquesta: treballar amb producte de proximitat, de territori, de temporada, i donar opcions molt diferents a allò que tothom està acostumat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: