Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Via lliure a l'ampliació del Museu de Valls

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i l’alcalde de Valls, Albert Batet, signen l’acord de concessió a favor de l’Ajuntament de la major part de l’edifici de la Casa de Cultura

La concessió a l’Ajuntament de la major part de l’edifici de la Casa de Cultura permetrà l'ampliació del Museu de Valls La concessió a l’Ajuntament de la major part de l’edifici de la Casa de Cultura permetrà l'ampliació del Museu de Valls CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Divendres, 30 Novembre 2018 16:17

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Valls han formalitzat avui la concessió a favor del consistori de diversos espais propietat de la Generalitat de l’edifici a la Casa de Cultura, un acord que permetrà ampliar les actuals instal·lacions del Museu de Valls. El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’alcalde de Valls, Albert Batet, han signat avui l’acord de concessió, en un acte que ha comptat amb la participació del director general de Patrimoni de la Generalitat, Francesc Sutrias, el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, a més d’una àmplia representació del patronat del Museu de Valls encapçalada pel seu president, el regidor de Cultura Marc Ayala.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i l'alcalde de Valls, Albert Batet, han signat l'acord de la concessió (Foto: Ajunt. de Valls): 

Pere Aragonès i Albert Batet

L’acord preveu la concessió a l’Ajuntament de la major part de la Casa de Cultura, en concret, prop de 1.550 m2 repartits en tres de les quatre plantes de l’edifici. D’aquesta manera, amb la titularitat dels espais a la Casa de Cultura, el consistori vallenc podrà encarrilar de manera definitiva el projecte de remodelació i ampliació del Museu de Valls. El document de concessió regularitza en primer lloc la cessió a la ciutat dels espais que ja s’utilitzen com a sales expositives a la planta segona i tercera, però el principal avenç que permetrà afrontar una autèntica ampliació es concentra per tota la Casa de Cultura amb l’objectiu que el visitant, només entrar a l’edifici, s’endinsi plenament al Museu de Valls.

D’aquesta manera, el projecte que s’està acabant d’ultimar contempla la reforma ja a la mateixa planta baixa, per convertir-la en autèntic vestíbul del Museu de Valls des d’on iniciar ja d’entrada el recorregut museogràfic i accedir a les diferents sales expositives. Ja a la primera planta, es podrà seguir la visita per tot el nou i ampli espai expositiu que guanya el museu, en especial tota la zona que ocupava l’antiga biblioteca comarcal Carles Cardó abans que es traslladés al Barri Antic l’any 2014. I, finalment, des de la primera planta, el recorregut continuarà i enllaçarà amb les dues plantes superiors que en l’actualitat ja ocupa el museu.

L’acord entre la Generalitat i l’Ajuntament deixa en mans municipals la major part de la Casa de Cultura, a excepció dels 630 m2 que continuaran per a l’Arxiu Històric Comarcal, servei situat a la planta baixa de la Casa de Cultura, així com el vestíbul de l’entrada que compartiran museu i arxiu. La concessió a favor de l’Ajuntament dels espais de la Casa de Cultura serà vigent per un període de 30 anys i s’ha establert un cànon de 28.300 euros a l’any que assumirà el consistori.

Un important fons museístic

El Museu de Valls conté una important col·lecció formada per més de 3.000 de peces, entre les que destaquen la col·lecció d’art català dels últims 120 anys, considerada una de les millors del país. El llegat inicial de Francesc Blasi Vallespinosa o donacions del Dr. Estil·les, del matrimoni Rodón-Giró, Cèsar Martinell, Maria Galofré, del prestigiós fotògraf Francesc Català-Roca i la col·lecció de Daniel Giralt-Miracle, configuren en el seu conjunt un fons artístic d’un gran valor. A més, conté una important col·lecció arqueològica centrada en el món iber, disponible per als investigadors, que prové principament dels jaciments del forn de Fontscaldes i del poblat del Vilar de Valls.

L’any 1954 s’inauguren les primeres sales expositives del museu a l’edifici del Castell i l’any 1970 es trasllada a la Casa de Cultura, al passeig dels Caputxins. En l’actualitat, a més dels espais de Casa de Cultura, el Museu de Valls gestiona també com a sales expositives la Biblioteca Popular així com la Capella de Sant Roc per a art contemporani.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: