Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Fiscalia interposa un recurs de reforma per reobrir la instrucció de la causa mediambiental d'IQOXE

El fiscal vol esclarir les dades d'immissió sobre possibles vessaments al mar

Imatge de les instal·lacions d'IQOXE al polígon sud de Tarragona Imatge de les instal·lacions d'IQOXE al polígon sud de Tarragona ARNAU MARTÍNEZ / ACN
Societat ACN
Dimarts, 26 Març 2024 17:03

Fiscalia de Tarragona ha interposat un recurs de reforma per reobrir la instrucció de la peça mediambiental contra l'empresa IQOXE per presumptes vessaments contaminants. Segons ha avançat el diari Expansión i han confirmat fonts judicials a l'ACN, el ministeri públic ha demanat noves declaracions dels Mossos d'Esquadra per esclarir dades de l'informe elaborat per l'Institut Nacional de Toxicologia. En concret, el fiscal vol saber les dades d'immissions, ja que no tindria aquests indicadors, els quals són claus per decidir si tira endavant l'acusació. En l'escrit, el fiscal afirma que "no hi ha constància de dany o risc greu del medi ambient" perquè no hi ha cap dada d'immissió o altres que ho poguessin indicar.

Ara, el ministeri públic resta a l'espera de la resolució del jutjat d'instrucció 1 de Tarragona per decidir si acusa. Si no obté aquestes dades, s'obre la possibilitat que la causa s'acabi arxivant. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va reconèixer que no havia pogut detectar si IQOXE va fer servir productes desescumats per emmascarar abocaments d'aigües contaminants al mar.

"Si falsejaven -les analítiques- amb escumes perquè sortissin bé, malauradament no ho hem pogut detectar", va assegurar la gerent de l'ACA, Mar León, en una compareixença a la comissió d'Agricultura, Pesca i Món Rural, feta el novembre passat.

En la interlocutòria que tancava la investigació per un suposat delicte contra el medi ambient, l'instructor apuntava que els directius de l'empresa van manipular les aigües i un dels tancs per superar les inspeccions de l'ACA.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: