Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils impulsa un dispositiu amb vigilància policial per combatre el top manta al límit amb Salou

L'associació de veïns del Cap Sant Pere valora positivament l'actuació i reclama que sigui permanent per ser efectiva

Dos agents de la Policia Local de Cambrils vigilen el dispositiu de tanques del passeig marítim per evitar que els manters s'instal·lin al cap Sant Pere Dos agents de la Policia Local de Cambrils vigilen el dispositiu de tanques del passeig marítim per evitar que els manters s'instal·lin al cap Sant Pere ARIADNA ESCODA / ACN
Societat ACN
Dissabte, 04 Mai 2024 10:33

L'Ajuntament de Cambrils ha engegat un dispositiu policial per combatre el top manta. Es tracta d'un tall al passeig marítim des del límit amb el terme municipal de Salou -on es concentren els venedors ambulants- fins al carrer Andròmeda. Així, s'impedeix el pas de vianants, ciclistes i patinadors, però també dels manters. Segons el regidor de Seguretat Ciutadana de Cambrils, Enrique Arce, el dispositiu s'ha avançat uns mesos abans de l'estiu davant una situació "insostenible" per erradicar un problema de convivència a la zona. De moment, s'allargarà fins diumenge i es valorarà repetir-lo de forma periòdica i aleatòria. L'associació de veïns del Cap Sant Pere valora positivament l'acció i reclama que sigui permanent per ser efectiva.

Més enllà de col·locar blocs de formigó i tanques metàl·liques al tram final del passeig marítim, l'Ajuntament de Cambrils ha afegit vigilància policial amb agents de la Policia Local i el suport de Mossos d'Esquadra per evitar que els venedors ambulants exerceixin en aquest espai. La proposta obliga a desviar el trànsit de vianants, ciclistes i patinadors per l'avinguda Diputació, tot i que alguns opten per recórrer aquests metres per la sorra.

Per aquesta actuació, la plantilla de la Policia Local destina hores extres, tal com ha afirmat a l'ACN el regidor de Seguretat Ciutadana Enrique Arce. La proposta s'allargarà de moment fins aquest diumenge, després de quatre dies de bloqueig ininterromput de la zona. A partir d'aquí, es valoraran els resultats obtinguts i s'estudiarà com se seguirà aplicant el dispositiu al llarg dels pròxims mesos, amb la mirada posada en l'estiu.

L'objectiu, segons Arce, és "millorar la convivència entre venedors i veïns", la qual ha afirmat que s'estava convertint en "molt conflictiva". Paral·lelament, el consistori cambrilenc s'ha reunit amb dos portaveus del col·lectiu manter per abordar la situació, si bé no s'ha arribat a cap acord.

Per la seva part, la recentment constituïda associació de veïns del Cap Sant Pere valora positivament l'actuació, a la vegada que reclama que no sigui puntual per tal que sigui efectiva. Lamenten els efectes negatius que té la venda ambulant no només envers el comerç de la zona, sinó també en el turisme i la convivència al carrer. El seu president, Antonio Sánchez, ha explicat a l'ACN que en cas que el problema del top manta no s'erradiqui, no descarten manifestacions setmanals tallant el pas del passeig marítim.

Porta oberta a abordar la problemàtica amb Salou

El dispositiu policial es va gestar fa un mes i mig, en l'última Junta de Seguretat, a més d'una taula de treball celebrada fa quinze dies per tractar específicament aquesta problemàtica. Aquesta però, no és l'única actuació prevista per als pròxims mesos, segons Arce, sinó que també s'obriran altres fronts d'investigació per intercedir en la logística de la venda ambulant.

En aquest context, Arce ha insistit en la necessitat de treballar conjuntament entre administracions i cossos de seguretat per abordar aquesta qüestió, obrint la porta a una reunió amb el municipi veí. "Aquests venedors, tot i que no estan ubicats físicament a Salou, no vol dir que no facin mal al comerç salouenc; de fet els fa més mal perquè el nucli comercial està més a prop de la zona zero", ha asseverat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: