Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més control a les empreses municipals

L’oposició de Tarragona vol mecanismes per evitar casos com el de l’EMT

L'EMT gestiona els autobusos municipals de Tarragona i és una empresa deficitària L'EMT gestiona els autobusos municipals de Tarragona i és una empresa deficitària ARXIU/ JOSÉ CARLOS LEÓN/ EL PUNT AVUI
Vida Municipal Azahara Palomares / El Punt Avui
Dijous, 01 Juny 2017 07:57

Els partits de l’oposició a Tarragona proposen un increment de les mesures de control a les empreses municipals arran del cas de la targeta de crèdit de l’exgerent de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) Mario Cortés que el grup municipal de Ciutadans (C’s) ha fet arribar a la fiscalia com a sospitós d’un presumpte cas de malversació de fons públics. Diversos regidors i també membres del consell d’administració de l’EMT, que dimarts al vespre va fer una reunió urgent per tractar el cas, van qualificar la situació de “greu” i van destacar la necessitat d’emprendre mesures de correcció.

Partits com ERC, la CUP i C’s ja han sol·licitat l’extracte de totes les targetes de crèdit que hi ha a les empreses municipals i a l’Ajuntament. “Ho fiscalitzarem tot”, va assegurar el regidor d’ERC i membre del consell de l’EMT, Jordi Fortuny. “Aquest fet ha demostrat que no hi ha hagut cap mecanisme de control”, va destacar Sònia Orts (C’s), que va ser qui va destapar el presumpte ús fraudulent. “Demanem que a partir d’ara cada mes el gerent ens detalli les despeses amb la seva motivació i justificació”, va afegir-hi.

El consell extraordinari de dimarts va decidir que compareixerà en bloc davant la fiscalia i que obrirà un expedient d’investigació sobre la motivació de les despeses realitzades per Cortés entre el 2013 i el 2016, que superen els 60.000 euros. La mesura, però, va venir forçada per la pressió tant dels partits de l’oposició com de membres del consell de partits al govern (PSC i PP), i no era la proposta inicial de la presidenta, Begoña Floría, que ahir va declinar fer declaracions. Sí que es va descartar allargar la investigació fins a l’any 2008, quan Cortés va ser nomenat gerent. Segons han relatat diversos assistents, la presidenta de l’EMT va ser incapaç de donar explicacions de la majoria de despeses de l’extracte, va insistir que no controlava l’ús de la targeta i que tota la responsabilitat era del mateix Cortés i no seva.

“Et fa pensar quina serà la situació de les empreses mixtes o de les privades que fan serveis externalitzats”, es va lamentar la portaveu de la CUP i també membre del consell de l’EMT, Laia Estrada, que va denunciar que no es proposés cap decisió ni full de ruta sobre la situació de Cortés a l’EMT, on actualment continua com a cap de servei.

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), va qualificar “d’opció política de mal estil” la decisió de C’s de dur el cas a Fiscalia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: