Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 691

El ple de Reus rebutja la moció de la CUP pel referèndum

Els independentistes reusencs van presentar sense èxit una moció per demanar el “suport explícit” del consistori a la votació pel futur del país

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, durant la votació de la moció de la CUP d'ahir L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, durant la votació de la moció de la CUP d'ahir ENRIQUE CANOVACA
Vida Municipal
Divendres, 09 Juny 2017 08:04

El referèndum sobre la independència de Catalunya va ser objecte, ahir, d’un llarg i tens debat en el ple de l’Ajuntament de Reus. Una moció presentada per la CUP va instar el consistori a pronunciar-se “clarament a favor” de la votació per decidir el futur del país, a banda de demanar la creació d’una comissió de seguiment del procés constituent de la república. El regidor independentista Edgar Fernández va ser l’encarregat de presentar els arguments de la seva formació i deixar clar que, “com ha dit el president Puigdemont, o referèndum o referèndum”.

Des del govern, la regidora del PDeCAT Montserrat Viella va anunciar l’abstenció del seu grup perquè el text cupaire s’havia de votar en bloc i no pas per punts. “No hi podem donar suport perquè hi ha coses en la moció que no ens agraden”, va dir. Els seus socis d’Esquerra, però, sí que van votar a favor de la proposta cupaire.

El PSC, C’s, el PP i Ara Reus van votar-hi en contra. La moció, per tant, va obtenir vuit suports, una dotzena de vots negatius i l’abstenció del grup municipal del PDeCAT, principal partit al govern.

El ple aposta per un segon estadi

La sessió plenària d’ahir va servir per tractar d’altres qüestions, una de les quals va posar al damunt de la taula una moció socialista per construir un segon estadi municipal a Reus, de gespa artificial, apte per a la pràctica de futbol, futbol americà i rugbi, abans del 2019. La mesura va rebre 23 vots favorables i l’única negativa de C’s (quatre vots).

Abans, la gestió de la salut va ser protagonista en el primer tram del debat. El ple va validar la constitució del consell municipal de salut, òrgan inclòs en el pacte de salut signat mesos enrere. La proposta, a càrrec del govern, va tenir el suport de 21 regidors, però es va trobar amb el rebuig dels sis de la CUP. La regidora de Salut del consistori, Noemí Llauradó, va recordar que el primer punt del pacte estratègic ja preveia la creació del nou organisme, del qual va dir que tindrà caràcter “de consulta i participació”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: