Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell aturarà els traspassos il·legals als mercats locals

El govern municipal aprova una ordenança municipal i també preveu actuacions de seguretat en cas de necessitat

Una parada del mercat ambulant de Calafell en una imatge d'arxiu Una parada del mercat ambulant de Calafell en una imatge d'arxiu ÒSCAR PALAU
Vida Municipal Taempus
Dilluns, 12 Juny 2017 08:08

El ple municipal de Calafell ha fet el primer pas per aprovar una nova ordenança de mercats ambulants setmanals. L’objectiu d’aquesta iniciativa és posar fre als traspassos il·legals de parades i tenir el control de la titularitat de cada parada en tot moment. La nova normativa també acotarà el nombre màxim de parades, ja que actualment, segons el govern, n’hi ha massa per poder garantir la seguretat i una eventual evacuació en cas de risc, així com l’accés de vehicles d’emergències, especialment en el cas del mercadal de Segur de Calafell.

Segons el govern municipal, les transferències il·legals de parades dificulten enormement la gestió dels mercats setmanals. “Hi ha complicacions des de tots els punts de vista, més quan hi ha incompliments d’horaris o d’obligacions de neteja per part d’alguns paradistes”, explica la regidora de Promoció Econòmica, Lluïsa Lastra. La regidora creu que “ha de quedar molt clar qui és el titular d’una parada, perquè de la parada se’n deriven moltes obligacions, no únicament les tributàries, sinó les de compliment de la normativa, fins i tot la sanitària”. I, segons el govern és vital que en tot moment se sàpiga de qui és la titularitat.

Actualment, al municipi de Calafell es fan dos mercats no sedentaris setmanals: el dimarts, al nucli de la Platja (al passeig de la Unió, aparcament del Blanquet); i el divendres, al nucli de Segur de Calafell, (al carrer del Baixador). El primer se celebra des de fa uns 40 anys; el segon, des d’en fa 30. Tots dos han experimentat alguns petits canvis d’ubicació, però sempre dins de l’àmbit d’influència de l’actual.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: