Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PP i C’s esdevenen la clau de la gestió del Vendrell el 2017

L’oposició acusa Carnicer de “comprar els vots” amb un increment de sous per als regidors d’aquests partits

Vista de Coma-ruga, on es projecta la inversió més important del pressupost Vista de Coma-ruga, on es projecta la inversió més important del pressupost JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Vida Municipal Cati Morell / Taempus
Dimarts, 13 Juny 2017 07:42

El PP i C’s van fer efectiu ahir el seu vot de suport al pressupost del 2017 a l’Ajuntament del Vendrell, tal com havien anunciat. Les accions d’impuls a l’ocupació i l’emprenedoria, els mecanismes de control per a les concessions de serveis públics o la recollida selectiva als comerços són algunes de les propostes que els dos partits van destacar en les seves intervencions en el ple per defensar la seva integració en una comissió de seguiment que suposarà un increment de la despesa municipal destinada als sous dels regidors. L’alcalde, Martí Carnicer, va destacar les grans inversions d’aquest any i les correccions econòmiques dels últims exercicis.

Des de l’oposició al projecte presentat pel govern de Martí Carnicer, els partits d’esquerres van carregar contra l’acord, sobretot del PDeCAT, amb “la dreta espanyolista” en l’actual context polític del país. La portaveu d’ERC i exmembre del govern, Eva Mata, va lamentar que Carnicer presentés un “pressupost del segle passat”, on “l’Ajuntament es ven a les grans companyies per un préstec de 5 milions”, en referència a la constitució de la nova empresa d’aigua.

Tanmateix, les crítiques també van ser dures des de Som Poble i Sí Se Puede. Els portaveus dels dos partits, Rubén Suan i Òscar Blasco, van remarcar que l’acord amb C’s i el PP “no és res més que un acord de govern” i van lamentar que Carnicer hagi volgut “imposar” el seu projecte sense obrir una veritable negociació amb l’oposició. I, d’altra banda, des de Plataforma per Catalunya, Araceli Bundó, va treure mèrits a la rebaixa de l’endeutament anunciat pel govern municipal assegurant que es fa “perquè, si no, el govern de l’Estat ens toca la cresta”.

Les grans inversions del nou pressupost

La transformació de Coma-ruga, amb una subvenció dels fons Feder d’1,1 milions d’euros i un projecte d’1 milió d’euros per a l’ampliació de la zona de vianants del centre del Vendrell són les dues inversions estel·lars del pressupost d’aquest any.

Martí Carnicer va presentar ahir un pressupost de 57 milions d’euros, que preveu un increment del 3,6% respecte al de l’any passat, on la partida que correspon a amortitzacions del deute s’enfila fins a un 17% més que el 2016.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: