Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mont-roig aprova un pressupost de 21,3 milions per al 2018

En el capítol d'inversions, destaca projectes com la reforma de l'avinguda Barcelona, un espai socio-cultural i la llar d'infants a Mont-roig o la pista d'estiu de Miami Platja

Imatge del ple de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp celebrat aquest dilluns 15 de gener Imatge del ple de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp celebrat aquest dilluns 15 de gener CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 16 Gener 2018 12:52

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp va aprovar aquest dilluns en sessió plenària extraordinària, el Pressupost Municipal per a l’exercici del 2018. Aquest pressupost preveu uns ingressos i despeses que ascendeixen a 21.357.628,40 €, el que suposa un 2,74% més respecte el del 2017. El pressupost es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, les abstencions dels grups municipals de la FIC i Ciutadans i els vots en contra de PdCat i Esquerra.

Deu milions en inversions

El pressupost contempla per aquest any unes inversions de 2.156.848,82 €. Una xifra a la que cal sumar-hi les inversions aprovades en la darrera modificació de crèdit efectuada el passat mes d’octubre i que ascendeixen a 7.350.000 €. Es tracta de prop de 10 milions d’euros que s’executaran els propers mesos i que engloben projectes importants com l’avinguda Barcelona, un espai socio-cultural a Mont-roig, la plaça Miramar, la plaça Fleming, la llar d’infants de Mont-roig o la pista d’estiu de Miami Platja. Altres inversions previstes són la reforma de la piscina de Mont-roig, treballs de senyalització de carrers, pavimentació de vies públiques i arranjament de parcs i jardins a diversos punts del municipi. Cal destacar que des de l’inici del mandat i incorporant la xifra per al 2018 s’hauran programat al voltant de 16,9 milions d’euros en inversió.

Aquesta dinàmica inversora pretén donar resposta a les polítiques planificades al Pla d’Acció Municipal 2016-2019 realitzant també esforços en consolidar les polítiques bàsiques de benestar.

Reforç a les polítiques per a les persones

Les àrees que augmenten enguany les seves partides són les que estan relacionades amb les polítiques per a les persones com Serveis Socials, Cultura, Joventut o Esports. També les vinculades a l’espai públic per tal de seguir millorant en el manteniment i les relacionades amb les Noves Tecnologies que permetin continuar amb l’esforç fet en la modernització del funcionament intern de l’Ajuntament. Destaca també l’increment en Urbanisme i en els àmbits de la Salut Pública i el Medi Ambient. També el capítol 1 de personal, que ocupa gairebé el 25% de les despeses, s’ha engrossit.

S’elimina el fons de contingència del pressupost

Tot i l’increment d’aquestes partides, hi ha, en general, un esforç de contenció, especialment en les despeses corrents. El pressupost manté l’estabilitat pressupostària i la sostenibilitat financera dels darrers anys i torna a mostrar prudència en la previsió d’ingressos. Un aspecte a remarcar és que desapareix el fons de contingència degut a la bona salut econòmica de l’Ajuntament. Es tracta d’una partida que s’havia contemplat en els darrers exercicis sota el paraigües del Pla d’Ajust que es va aprovar el 2013 i que legalment ja no és necessari.

Pel que fa a la situació econòmica actual de l’Ajuntament, destaca que el nivell d’endeutament per habitant és de 949,31 €, xifra per sota de municipis com Cambrils, Tarragona, Calafell o Reus. En aquest sentit, el rati d’endeutament és del 77,48% (el màxim legal és del 110%).

Els grups a la oposició han mostrat preocupació per l’increment en el deute municipal al que el regidor d’Hisenda Juan Gallardo ha respost que el nivell està controlat, l’Ajuntament sanejat i amb capacitat per endeutar-se fins a aquest nivell, gairebé 40% per sota del límit establert per la llei. També han criticat la manca de participació dels pressupostos.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: