Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Units per Avançar demana que l’Ajuntament de Tarragona creï un servei municipal de publicacions

El grup municipal afirma que manca un ens únic que centralitzi i faciliti l’accés a la ciutadania

Imatge d'arxiu del portaveu d'Units per Avançar, Josep Maria Prats Imatge d'arxiu del portaveu d'Units per Avançar, Josep Maria Prats EL PUNT AVUI
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 22 Gener 2018 17:01

El grup municipal d’Units per Avançar de l’Ajuntament de Tarragona presentarà una moció al proper Consell Plenari per demanar que es creï un Servei Municipal de Publicacions.

Actualment, el consistori disposa del Servei d’Arxiu i Documentació Municipal, que compta amb l’edició de col·leccions pròpies, a més de coordinar-ne una tercera i col·laborar amb publicacions institucionals de l’ajuntament i facilitar la consulta de determinats documents. Tanmateix, altres departaments divulguen la seva tasca a través de la publicació de memòries o estudis. Des d’Units per Avançar afirmen que existeixen criteris formals i d’imatge de tot allò que s’edita, però manca un ens únic que dirigeixi de forma coordinada l’aplicació d’aquests criteris i fomenti i impulsi la creació i divulgació des del consistori, així com centralitzi i faciliti l’accés de la ciutadania pel que fa a la col·laboració amb el consistori a edicions de tercers vinculades a la ciutat.

A més, el grup municipal considera que la creació del Servei Municipal de Publicacions és essencial per unificar i coordinar totes les publicacions que surtin de l’Ajuntament establint criteris transparents i clars sobre què ha de ser publicat. La creació d’un òrgan encarregat d’establir la política de publicacions municipals seria, segons Units per Avançar, el referent polític i de decisió: “hauria d’aprovar les noves propostes i establir un pla anual per a tot l’Ajuntament, essent molt important, també, l seva tasca en vetllar per la qualitat i la difusió de tota la producció editorial municipal”, afirma el seu portaveu, Josep Maria Prats. A més, Prats afegeix que “constituiria un salt qualitat evident en l’edició de divulgació de coneixement; és a dir, de cultura, i posaria al lloc on li pertoca la producció literària pròpia local”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: