Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El ple de Tarragona rebutja canviar el nom a la Plaça del Rei

L'alcalde Josep Fèlix Ballesteros (PSC) considera "absurda" la proposta de la CUP i ha defensat mantenir els noms populars dels carrers i places

Imatge d'arxiu de la plaça del Rei de Tarragona Imatge d'arxiu de la plaça del Rei de Tarragona CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 25 Gener 2018 11:04

El ple de l'Ajuntament de Tarragona ha rebutjat avui rebatejar la plaça del Rei amb el nom de plaça de la República. La moció defensada aquest dijous per la CUP només ha rebut els vots a favor de la CUP i ERC i l’oposició de l’equip de govern (PSC i PP), de Cs, d’ICV-EUiA, Units per Avançar i de la regidora no adscrita Beatriz Pérez.

Durant el torn de parales, el regidor de la CUP, Jordi Martí, ha demanat que de forma extensiva, es revisi el nomenclàtor de la ciutat "per treure dels carrers i places designacions franquistes o que atemptin contra la llibertat de drets". L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), ha defensat el nom de la plaça tot argumentant que "és un apel·latiu popular, lluny de les referències monàrquiques que s’hi volen donar.", alhora que considera "absurd" forçar la història i barrejar conceptes.

Per la seva banda, la portaveu d’ICV-EUiA, Arga Sentís, ha defensat el criteri de mantenir els noms populars dels carrers o places, mentre que el portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, està d'acord amb l'alcalde que canviar el nom "és absurd". El regidor del PP, Josep Acero, ha recordat que a Sabadell "la CUP volia fins i tot canviar el carrer de Machado".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: