Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 703

Carles Pellicer se sotmetrà a una nova qüestió de confiança per aprovar els pressupostos

Si en un mes l'oposició no troba un candidat alternatiu a l'alcaldia, els nous comptes entraran en vigor de forma automàtica

Primer pla de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer Primer pla de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer ACN
Vida Municipal
Dimecres, 31 Gener 2018 18:40

El govern municipal de Reus ha convocat, per segon any consecutiu, una moció de confiança vinculada als pressupostos, en un ple extraordinari, el pròxim dilluns 5 de febrer, i forçar així a l'oposició a trobar una majoria alternativa. Si aquesta no arriba en el termini de 30 dies, els comptes d'aquest 2018 quedaran aprovats de forma automàtica. La llei orgànica de règim electoral, a l'article 197, permet aquesta via legal per aprovar els pressupostos. Tot i aquesta situació, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha pres aquesta decisió amb el convenciment "d'haver recuperat el diàleg amb els grups de l'oposició i amb l'objectiu d'avançar per als interessos de la ciutat". En aquest sentit, el batlle ha mantingut en els darrers dies una ronda de contactes amb els portaveus dels altres partits per explorar possibles vies de diàleg que permetin l'aprovació dels pressupostos, tot i que sense èxit.

"Constato que alguns grups han traçat línies vermelles", ha dit Carles Pellicer, en referència a la CUP i Ciutadans. Els independentistes posaven com a condició per donar suport als pressupostos la internalització de la brossa, mentre que la formació taronja expressava que el context català condiciona la política municipal. Malgrat tot, Pellicer ha destacat el diàleg "sincer" de les trobades i ha expressat la seva satisfacció per una possible predisposició del PSC i el PP per arribar a acords puntuals en matèria d'atenció a les persones i de promoció de ciutat.

D'aquesta forma, l'alcalde de Reus no ha pogut evitar el bloqueig de l'oposició als pressupostos i accepta presentar una nova moció de confiança el dilluns vinent. La llei permet un màxim de dues mocions de confiança durant una mateixa legislatura, amb la qual cosa l'any vinent el govern es veurà abocat a pactar o a prorrogar els pressupostos. Pellicer considera que "ens situem on estàvem fa un any", però amb el convenciment que "els pressupostos no són tan dolents com alguns partits volen mostrar". Tot i la decisió de no donar suport als comptes, l'equip de govern assegura que "manté la mà estesa fins dilluns" davant d'uns pressupostos que, segons Carles Pellicer, "tenen el clar objectiu de repercutir en els interessos de la ciutat".

Dijous passat, dia 25 de gener, el ple va tombar els comptes, que ascendeixen a gairebé 320 milions d'euros. Aquesta xifra es constata en més de 3 milions d'euros per a inversions, un nou contracte programa signat amb Benestar Social, o una partida per al projecte 'Reus Ciutat de la música 2018' i els Jocs Mediterranis del Mediterrani, entre d'altres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: