Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Guaita (PSC), Llauradó (ERC) i Rubio (ARA) tanquen el pacte de govern a Reus

El cartipàs del nou govern preveu la creació de sis tinences d'alcaldia, amb el compromís de posar al centre les polítiques adreçades a les persones

Sandra Guaita (PSC), amb Noemí Llauradó (ERC) i Daniel Rubio (Ara Reus) Sandra Guaita (PSC), amb Noemí Llauradó (ERC) i Daniel Rubio (Ara Reus) JOSEP CARTANYÀ
Vida Municipal Josep Cartanyà
Divendres, 09 Juny 2023 11:06

La cap de llista del PSC de Reus i guanyadora de les eleccions municipals, Sandra Guaita, ha escenificat aquest matí el pacte de govern amb Noemí Llauradó (ERC) i Daniel Rubio (Ara Reus) en una roda de premsa al davant de l'Ajuntament. Després de dies intensos de negociacions, Guaita dona per "tancat" l'acord que garanteix la majoria i l'estabilitat necessàries per governar la ciutat durant els pròxims quatre anys. El proper 17 de juny, Sandra Guaita serà investida primera alcaldessa de la història de Reus, amb el suport de la majoria absoluta de 15 regidors i regidores.

Sandra Guaita ha destacat que l'acord de govern aposta per "un model de ciutat que posa al centre les polítiques adreçades a les persones" i vol donar "una resposta immediata a les necessitats de la ciutadania". Guaita ha agraït la predisposició mostrada tant per Ara Reus -amb qui es va anunciar un primer preacord- com per ERC -que s'hi va sumar després- per poder arribar a un acord per aconseguir un govern estable.

Per la seva banda, la número 1 d'ERC, Noemí Llauradó, ha justificat l'entesa per la necessitat de fer un "govern fort i estable". Llauradó també ha dit que cal estar alerta davant dels temps que poden vindre "davant del creixement de l'extrema dreta i frenar aquest creixement". Llauradó ha manifestat que "des d'Esquerra aportarem l'experiència dels nostres regidors" i qualificat aquest acord com "un pacte de ciutat" i amb la voluntat d'arribar a acords amb altres forces polítiques de l'oposició. 

El cap de llista d'Ara Reus, Daniel Rubio, ha posat en valor que les tres forces han "buscat els punts de trobada" per poder arribar a aquest pacte. Rubio ha expressat la voluntat de contribuir a la dinamització econòmica de la ciutat, al suport a l'emprenedoria i a l'economia social, així com a la proliferació de més zones verdes per fer de Reus una ciutat més forta i sostenible.

Sis grans àrees de govern

La futura alcaldessa, Sandra Guaita, ha avançat el cartipàs del nou govern es dividirà en sis tinences d'alcaldia per coordinar les àrees de gestió: Projecció de Ciutat i Cultura (ERC); Promoció Econòmica i Coneixement (PSC); Benestar i Serveis a les Persones (PSC); Urbanisme, Via Pública i Habitatge (ERC); Medi Ambient i Sostenibilitat (Ara Reus) i Serveis Generals (PSC).

Guaita també ha anunciat que es potenciaran les relacions tant amb els partits de l'oposició -a través de comissions com la d'Infraestructures-i amb la resta d'agents econòmics i socials de la ciutadania "pels grans projectes de ciutat". La líder del PSC de Reus també ha mostrat la voluntat de mantenir "l'escolta activa" davant la ciutadania i millorar la relació i coordinació interna amb el govern i el personal de la casa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: