Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC i En Comú Podem signen un acord de governança a Almoster

L'alcaldia correspondrà durant els dos primers anys a Esquerra Republicana i els darrers dos anys de mandat a En Comú Podem

L'alcalde d'Almoster, Pep Llonch, amb els membres del nou govern d'ERC i ECP L'alcalde d'Almoster, Pep Llonch, amb els membres del nou govern d'ERC i ECP AJUNTAMENT D'ALMOSTER
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 23 Juny 2023 11:40

ERC i En Comú Podem d'Almoster van signar divendres un acord de governança per aquest mandat 2023-2027. Aquest pacte és fruit de les eleccions municipals del 28 de maig en què ERC Almoster va obtenir tres regidors i En Comú Podem Almoster va obtenir dos regidors, dels nou que hi ha al consistori.

Amb aquest pacte, aquest equip de govern ha aconseguit la majoria absoluta i estable per tal de governar els pròxims quatre anys. Un cop analitzats els respectius programes i donada la bona entesa entre ambdós partits durant les reunions, van observar que el treball conjunt seria possible per tal de continuar treballant en la transformació d'Almoster així com la de fer front als reptes que tenen al davant.

Des d'ambdós grups treballaran en la implementació d'un model de gestió i organització municipal "que reforci la participació ciutadana, la transparència i el valor de servei públic, la defensa dels béns comuns i la gestió pública i construeixi el poble per a viure, per a les persones. Que guanyi en proximitat a la ciutadania, que avanci encara més en transparència i govern obert, que optimitzi els recursos i amb noves formes de comunicar-se amb la ciutadania".

Alcaldia compartida 

Segons la distribució del nou govern, l'alcaldia correspondrà durant els dos primers anys a ERC i els darrers dos anys de mandat al d'En Comú Podem. La primera tinença serà per al grup que no ostenti l'Alcaldia en aquell moment i la Segona Tinença d'Alcaldia serà per al grup que ostenti l'Alcaldia.

El cartipàs

El grup municipal d'ERC Almoster ostentarà la direcció de les següents àrees de govern: Hisenda, Urbanisme i Obres Públiques, Salut, Acció social, Cultura, Comunicació, Joventut i Esports.

El grup municipal d'En Comú Podem ostentarà la direcció de les següents àrees de govern: Promoció Econòmica, Sostenibilitat, Ensenyament, Participació Ciutadana, Transparència, Via Pública, Manteniment d'Infraestructures i Edificis.

El cartipàs municipal on s'establiran els regidors i regidores que s'encarregaran de cada àrea s'acabarà de conformar durant el pròxim plenari.

La remodelació de la plaça Josep Roselló, un projecte a consensuar

Cal fer un esment especial al projecte de la nova plaça Josep Roselló. Aquest projecte serà revisat col·legiadament per ambdós grups per arribar a un consens i amb la implicació essencial de la participació ciutadana i tots els acords de govern es prendran de manera col·legiada entre ambdós grups.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: