Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Montblanc congela l'IBI a ciutadans i pimes i apuja la taxa de la brossa un 5%

L'Ajuntament bonificarà l'impost d'obres si es canvien les tanques vegetals dels jardins que necessiten aigua

La regidora d'Hisenda de Montblanc, Raquel Huguet, ha presentat avui la proposta d'ordenances fiscals pel 2024 La regidora d'Hisenda de Montblanc, Raquel Huguet, ha presentat avui la proposta d'ordenances fiscals pel 2024 AJUNTAMENT DE MONTBLANC
Vida Municipal ACN
Dimecres, 25 Octubre 2023 14:23

L'Ajuntament de Montblanc congelarà els impostos l'any que ve. L'IBI (Impost sobre Béns Immobles) a la ciutadania i a les petites i mitjanes empreses es mantindrà i el de la gran indústria s'apuja lleugerament, del 0,86% a l'1,1%. Són les empreses amb immobles amb un valor cadastral de més de 2 MEUR.

D'altra banda, la taxa de les escombraries incrementarà un 5%, "l'augment del cost" que aplica el Consell Comarcal de la Conca de Barberà que gestiona el servei. El consistori preveu bonificacions del 75% de l'ICIO (Impost de Construcció) en obres al primer habitatge – de propietat o lloguer – i per canviar les tanques vegetals dels jardins que necessiten aigua per altres metàl·liques o d'obra.

L'IBI també rebrà una bonificació del 50% durant dos anys si els immobles s'inclouen en la borsa d'habitatge comarcal, una mesura per incentivar que molts habitatges tancats i buits entrin al mercat de lloguer. Per contra, els grans tenidors amb habitatges buits rebran una penalització del 50% en l'IBI.

Els vehicles censats al municipi tindran una hora gratuïta d'aparcament a les zones blaves, com també els vehicles de zero emissions, que tindran una segona hora extra gratis si estan censats a Montblanc.

Segons la regidora d'Hisenda, Raquel Huguet, "la situació econòmica de l'Ajuntament no és bona" encara que no apugin els impostos, fet que afectarà "a la capacitat d'inversió del pressupost" de l'any que ve.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: