Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Montblanc acull una exposició didàctica sobre el primatòleg Jordi Sabater Pi

La mostra evidència la tasca de recerca d’aquest científic descobridor de Floquet de Neu, i es podrà visitar, del 8 d’agost al 24 de setembre, al CIAR

Exposició de Jordi Sabater Pi Exposició de Jordi Sabater Pi CEDIDA
Ciència Redacció Infocamp
Dimarts, 08 Agost 2017 11:20

El Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre de les Muntanyes de Prades (CIAR), a Montblanc, acull l’exposició ‘Jordi Sabater Pi. Una vida dedicada a la ciència’, produïda per l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). La mostra és possible a partir del material dipositat a la Col•lecció Sabater Pi de la universitat de Barcelona – Parc Científic de Barcelona, i gràcies al Museu Comarcal de la Conca de Barberà (MCCB) i l’Ajuntament de Montblanc. Aquesta exposició es podrà visitar del 8 d’agost al 24 de setembre.

La mostra inclou dibuixos de Sabater i Pi, que va estudiar, i posa de manifest la tasca de recerca duta a terme per aquest científic. Entre altres coses va constatar la intel•ligència dels primats no humans, un vessant que actualment l’IPHES complementa investigant el seu comportament cognitiu en general, que inclou aspectes que van des de la lateralitat manual, és a dir, per què fem servir més la mà dreta que l'esquerra, fins a la seva capacitat tecnològica. A través de diferents plafons amb fotografies s’efectua un recorregut per la vida científica de Jordi Sabater i Pi fins a les seves últimes reflexions.

L’estada de la mostra a Montblanc es realitza en el marc del Programa ‘Exposicions itinerants’ que la Diputació de Tarragona posa a disposició dels ajuntaments amb l'objectiu de fomentar el dinamisme cultural i fer arribar l'oferta expositiva arreu de la demarcació. L’horari de visita és de les 10 h a les 14 h, de dimarts a divendres; els dissabtes, diumenges i festius són per a visites concertades, i els dilluns, tancat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: