Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sandra Guaita: "Volem que Reus sigui ciutat de ciència i innovació"

L'alcaldessa ha participat en l’acte de celebració dels 15 anys d’Eurecat Reus, nascut originàriament com a Centre Tecnològic en Nutrició i Salut

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha presidit l’acte de celebració dels 15 anys d’Eurecat Reus L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha presidit l’acte de celebració dels 15 anys d’Eurecat Reus REUS.CAT
Ciència Redacció Infocamp
Dimecres, 05 Juliol 2023 23:52

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha participat aquest dimecres, 5 de juliol en l’acte de celebració dels 15 anys d’Eurecat Reus, nascut originàriament com a Centre Tecnològic en Nutrició i Salut (CTNS), un acte que ha aplegat les institucions, empreses i persones que han estat claus des del seu impuls i desenvolupament fins a l’actualitat, per potenciar aquest centre de referència en recerca i i nnovació en els àmbits de la nutrició, la salut i les ciències òmiques. Actualment, Eurecat Reus treballa en un centenar de projectes, amb una previsió d’ingressos que supera els 5 milions d’euros per a l’any 2023.

Durant la cloenda de l’acte, l’alcaldessa Sandra Guaita ha agraït a totes les persones que van fer possible la creació del CTNS i la trajectòria durant aquests 15 anys, i ha destacat que cal posar en valor el talent del territori i la capacitat de transferència de coneixement, amb els quals Eurecat Reus n'és un referent.“Hem de ser conscients de les potencialitats i talent que tenim al territori; i hem de crear xarxa”, ha afegit.

“Som en un moment clau perquè la ciència, la innovació i el coneixement siguin la base de la nostra societat, i del creixement econòmic i social”, ha afirmat l'alcaldessa. I ha afegit: “Volem que Reus sigui ciutat de ciència i innovació, i això implica un treball com a ciutat i com a territori, de la mà de la resta de les administracions i de l'empresa privada”.

“El nostre futur passa per continuar generant sinergies de col·laboració amb qui té el talent i qui genera el coneixement”. “L'Ajuntament de Reus hi ha estat, hi és i hi vol ser”, ha afirmat l'alcaldessa.

15è aniversari

L’acte de celebració també ha comptat amb la participació de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Pallarès, i el director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López.

Durant l’acte s’ha repassat la trajectòria dels 15 anys del centre per part de qui en va ser director en el moment de la fundació del CTNS, Lluís Arola; el president del Patronat del CTNS i director general de l’empresa Andrés Pintaluba, Andreu Pintaluba; el rector de la URV en el moment de la fundació del CTNS, Xavier Grau; l’alcalde de Reus en aquells anys, Lluís Miquel Pérez, i la directora de Tecnologia d’Eurecat, Myriam García-Berro.

La celebració ha inclòs una ponència en la qual el consultor en innovació alimentària i director fundador d’ADreamUp, Carlos Chetrit, ha exposat la necessitat de realitzar estudis científics per demostrar l’evidència dels efectes saludables d’aliments i ingredients, l’estratègia d’establir col·laboracions amb centres tecnològics i les tendències en el futur de l’alimentació i la nutrició.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: